120910 Lijak P820 15:17:03

Jaz še sredi dela (ob 10h), ko že kliče Erzo ves paničen, da je dans treba nekam it, ker so vsi včeraj tako super leteli in da gremo al na Vogel (kašni leti včeraj z Vogla do Triglava…) ali Lijak v skrajnem primeru. Ampak na Voglu so že oblaki, pa ne bo to to, torej Lijak. Jaz moram bit v LJU do 18h, torej gremo prec. Pokliče še Deluxa in smo zmenjeni. Manca se je prijavila zjutraj za po 14h, Mega lahko tudi šele kasneje in bosta druga runda jate.

Ob 11.45 na Vrhniki, potem Logatec in gasa pod Kovk. Malo pred prihodom “naroči” Erzo Istoka in ko parkiramo, ta že čaka z odprtimi vrati kombija. Naložimo (no, malo je blo obiranja in modrovanja, ampak v bistvu smo še čakali Ščuko) in ko pride Riba, gasa na vrh do starta (Bravo Istok !). Prej nikjer nikogar, zdaj na startu za 3 kombije šolskih Poljakov in Nemcev, ki se gužvajo po startu (najbrž brez vinjet, ker je Igi odsoten). Prvi odleti Škuša, pa Kante, potem pa Erzo in tudi jaz že imam postavljeno, pa čakam tipe, ki so se kar postavili pred mano… Istok ždi ob startu in “nekaj” čaka, Boris se pripravlja.

Startam in me takoj lifta gor, na levo in začnem nabirati. Že prej je bilo oblačno, ampak z nanoške strani počasi še bolj zapira. Naberem skoraj do 1100 (kar z matranjem in občasnim rukanjem), potem pa padem ven in sem kmalu spet skoraj na grebenu. Boris javi, da je scuril (!? 🙁 ), Erzo se nekaj pogovarja s Ščuko, jaz pa poskušam odviti vrvici gasa, ki ju imam naviti okoli gurten pa napačni strani. Najdem steber in ponovim vajo gori doli in tako še 3x. Vmes Skuša pove, da je na Goriških brdih “samo še” 1900 in potem je spet Riba. Po zadnjem curjenju pridem pod greben in se matram še kakšne četrt ure, potem pa odvijem na pristanek, kjer sestopim na tla v močnem V.

Zoranov let

Ko začnem pospravljati, javi Erzo, da že prihaja Delux po njega nekam na Banjsko planoto,

Erzov let

hkrati pa Mega (očitno sta z Manco startala malo prej) po postaji sporoča, da je bolje, da gresta na pristanek, ker preveč zauga. Res je vse temno in oblačno in kot da se bo ravnokar ulilo. Še predno pospravim, pristane tudi Mega in malo za njim še Manca (ki peni, ali je res tako, da je bilo treba pristati – čeprav oni, ki so res v nekih višavah še v luftu, kar delajo spirale in vlečejo ušesa – no vsaj nekateri, nekateri pa kar ždijo tam gori…).

Ko pospravimo, sta Erzo in Delux že tu (Erzo z radlerjem 🙂 ). Malo še nakladamo in Delux poroča,da je treba v anale zgodovine jate zabeležiti njihovo vožnjo na start. Manca, Mega, Delux in še četrti, s tremi padali, so z Megovim Unčijem ravnali šoder do starta. Vsak jarek so 2x pregrebli: s spojlerjem v luknjo in potem še enkrat iz nje. Delux in Manca zahtevata, da si Mega nabavi nov avto, ker je ta unči res nesoliden za takšno obremenitev. Mega ne komentira. Po nakladanju razlaz, midva z Erzotom z LCjem, Delux z Manco, Mega pa z Unčijem  :-).