121004 Gozd P837 16:24:28 in Zalog

Najprej so sicer plani za na jug, pa se tik pred zbiranjem na Vrhniki izkaže, da je doli štala (oblaki, nevihte, ni sonca, ni termike, Z je močan in narašča,…), zato sprememba plana in Gozd (tudi Krvavec je premočan,  Z in v oblakih).

Tako se Erzo in Delux s Špelo vračajo v Lju, (od koder so ravnokar prišli) do britofa, kjer se preložijo v LCja. Mega spet manjka zaradi službenih dolžnosti. Tudi Mirko se je prijatil (=pridružil v jato) in gasa na Gozd. Boris vmes sicer  rine proti Sv.Petru (“tam bo idealno…” – v resnici pa se grebe za nov start), kar pa naju z Erzom ne premami, saj nama Sv.Peter ne bi bil niti nov letos. Ker ga ne upoštevava, ga tik pred startom Gozd procesiranje novih startov spomni na Gozd-šolski teren, ki ga še nima na OLCju in z veseljem ga dostavimo tistih nekaj sto metrov naprej, mi pa nazaj na Gozd. Najprej hočemo po novem asfaltu gor, pa smo zaustavljeni  s strani bagra in moramo peš po svežem betonu do Juretove kučice (upravičeno, sicer bi mu ga namesto prve zime uničili že mi…).

Hitro postavimo pred prihodom drugih (Svole & Co…) in odstartamo:  Erzo, Mirko, pa lepo hrbtno jaz (lepo prosim 🙂 ). V zraku nič omembe vrednega (še včeraj je bilo boljše…). Razen začetnega pobiranja, ko naberem nad start do cca 1000 (Erzo sicer pravi, da me je odfukalo gor, jaz pa vem, da sem skoraj kontrolirano vrtel…), bolj ali manj curaža, tako da po cca 15 min pristanemo drug za drugim. Razen Erza seveda, ki drgne predno joško, tako da so že skoraj drevesa oguljena. Malo zadovoljeni, pa ne preveč zadovoljni, pospravimo.

Zoranov let

Borisov Gozd-šolski teren

Erzovo glancanje prednje joške

Erzo predlaga, da gremo pogledati travnik nad Zalogom pred Golnikom, ki definitivno ni Povlje  (da se bo vedelo za zgodovino, kdo je dal idejo 🙂 ) in si ga je podrobno ogledal iz zraka (no cajta je imel med glancanjem prednje joške zadosti…). Malo se lovimo in končno najdemo izhodiščno točko. Naš namen ogleda potencialnega starta pa sprva skoraj povzroči medsosedske konflikte in tragedijo, na koncu pa smo le vsi na ogledu na vrh travnika. Nobenemu se ne zdi super (sploh ker še piha dol) in iščemo čim več argumentov zakaj se ne da odleteti. Pa se Boris naenkrat odloči, da se pa njemu zdi OK in gre po opremo.

Ko ga opazujemo z vznožja pobočja, se malo križamo, malo modrujemo, malo vlečemo njegovo obletnico jahanja smreke na Strmecu, skratka upamo, da mu mogoče le ne bo dovolj dobro in ne bo odletel. Pa odleti in kljub downwindu z lepo višino preleti smreke (niti približno jih ne bo pojahal…) in se odpelje še debel kilometer naprej naravnost ven.

Borisov novnovnov Zalog

Špela pa je posnela : http://www.youtube.com/watch?v=u6y71UhrI0Y
Komentar leta: Predlog je bil Erzotov – hvala Erzo;))
Andrej Erznožnik : hvala za tole vrstico; dodam pa, da se Pojetu to ne more zgodit – kar novega ugleda, odleti sam…. [04.10.2012 23:42]
Andrej Erznožnik : te čakam, da mi ti pokažeš kakega in počakaš ob strani [05.10.2012 09:05]

Ko smo pri njem, se mu vse smeji, mi (torej midva z Erzom) pa zeleni od foušije… Super, ima dva novanova in vse skupaj je dosti bolj zanimivo, kot če bi se dogajanje končalo na travniku v Seničnem :-)…

Leave a Reply