121009 Planina nad Devinom

Ko je z avtom pri naju, je naslednji cilj že skoraj določen: Planina nad Devinom. Vmes omenjamo tudi Gradec, pa Šilentabor, ampak to pustimo za kasneje in se odločimo za Planino. Erza že dolgo matra, saj je bila to nekoč njegova ideja, ki smo jo nekateri že realizirali. Tudi za Borisa bo to novnov, tako da se mirne duše javim za šoferja.

Skozi Koritnice v smeri Mašuna, pa na desno mimo lovske koče Okroglik, potem pa zapeljem skoraj pod sam vrh po razjahanem kolovozu in travcah offroad. Na sedlu piha kar močno, tako da Boris odloži rukzak pod vrhom in gre samo na ogled. Erzo je odločen in začne takoj postavljati, kljub močnemu vetru (vendar manj kot na sedlu, ocenimo 5-8, ker sem merilec pustil v avtu), Boris pa nazaj po rukzak.

Pomagam postaviti in ko se malo umiri, Erzo lepo dvigne in je že v zraku. Malo jadra sem in tja, nabere nad start, ko pa začne veter malo popuščati, se usmeri čez gozdnato polico proti travnikom daleč tja proti Koritnicam. Medtem pomagam postaviti Borisu, ki potegne že v malo šibkejšem vetru in ko zavjuga sem in tja, malo potone pod start, tako da se usmeri direkt ven.

Odpešačim nazaj do avta, potem pa dol do ceste in nazaj. Borisa poberem tik na robu planote nad Koritnicami,

Borisova Planina

potem pa morava skupaj vse do Bača in skozi, da pobereva še Erza. Super dolžina !

Erzova Planina