121014 Na Strmci

Vreme je danes zjutraj enako kot včeraj. Vse zabasano, megleno in sluzasto, ampak dežuje pa ne. V igri smo le Mateja, Mega in jaz (čeprav vsi z omejenim časovnim razponom in brez volje za daljše izlete  – torej nekaj na hitro…) in ko se žarki prebijejo skozi meglo, okli 13.30 z Matejo že šibava proti Uncu in na Planinsko polje, kjer pusti Mega avto in gasa gor.

Najprej na Strmco, kjer piha sprejemljivo (JZ, še ne premočno). Odločimo se, da gremo najprej pogledati na včerajšnji potecialni start, potem pa nazaj, če ne bo. Ko pridemo gor, Mega odlaufa na start, midva z Matejo pa iz civilke. Pride nazaj z dvomljivim korakom, da je premočno, ampak oba dedca vseeno pograbiva robo in jo odneseva gor, Mateja pa bo najprej preverila…

Gor piha močneje (6/8,5) kot na Strmci,  zelo z desne ob pobočju, z občasnimi kratkimi premori manjše jakosti. Mega začne postavljati, izkoristi premor in v luft. Malo mu klofne padalo, ampak ga že liftne gor in malo ruka, ko pa pride bolj ven, lepo odvije na levo po dolini (javi po postaji, da je tu že lepo mirno v zraku) in pristane čez nekaj časa za Planino v popolnem miru (kot javi po telefonu).

Potem Mateja pomaga postaviti meni in čakava na primeren trenutek. Ko malo jenja, potegnem, ga spravim gor, vendar mi ga po obratu klofne in sesuje. In potem postavljava in poskušam in prestavljava in čakava in je vedno močneje (mogoče se pa samo tako zdi ?), presledki pa vedno manjši. Drevesa občasno grozeče šumijo, pri kakšnem dvigu me prestavi za nekaj metrov po hribu, postaviva spet bolj v veter, pa Mateja potrpežljivo čisti suhe rože iz štrikcov…

Počasi presledkov sploh ni več. Odločim se še za zadnji poskus. Ko ga dvignem na pol, mi ga v renutku zrola in me odpelje po pobočju proti V, kjer komaj namotam komande toliko, da se padalo umiri. Vdam se in stlačiva padalo v LCja in na Strmco. Tudi tu je že premočno (8,5/14), tako da samo še pospravimo moje padalo (pride gor še Mega z Iskro) in gasa nazaj v LJU :-(.

Ampak Mega je pa odletel in vsaj malo dobil za vse šoferske neletalne dneve zadnjega časa 🙂