121021 Col Rodella P853 14:47:51

Ko se naložimo v enoprostorca, gasa na Sello pod impozantnimi stenami (kjer smo nekoč, v moji mladosti, veselo plezali). Do rampe, ki je žal nepreklicno zaprta… Mimo sicer pripeljejo neki lokalci, ki imajo daljinca, vendar nas ne spustijo, ker baje ne bi mogli nazaj. Torej pešaka. S težko kramo se po blatu kar vleče (da ne omenim mojih čevljev, kjer je en podplat prevezan s štrikom, da mi ne odpade…). Ko pridemo končno na plato pri gondolski žičnici, ostali (ki so prišli že nekaj prej gor) še vedno čakajo na komando.

Ker piha S, Prevko postavi kar po cesti nazaj in odleti, Mega se pojavi kot orel z vrha od antene. Postavi še Erzo in se odpravi dol po cesti :-), pa še Edo in Dragan.

Prevko toplanda in nam svetuje, naj gremo pod gondolsko na J pobočje. Res odcapljamo tja, Bortega se odloči, da bo postavil kar pod gondolsko, ostali pa še malo dol. Med caplanjem s težko opremo po strmih travah dol ugotovim, da ostalih več ni, ko pridem do samostojnega postavljalca padala, ki se izkaže, da je lokalec. Kje so ostali ? Lokalec mi pokaže gor po griču kjer je baje zgornji start. Kakšnih 100 višincev više. Klinc ! Ne grem nazaj gor.

Postavim kar ob lokalcu in medtem ko on jamra, da je preveč Z in naj počakam na malo termike z juga, potegnem in odletim. Takoj zavijem v desno v grapo (nad mano vrtijo Mega in Erzo in še kdo), vendar komaj vzdržujem višino. Na drugi strani me ob strmem razeku butne v zrak in že mislim, da se bom pridružil onim tam gori, pa samo malo zajavka ta moj vario, potem pa spet gre počasi dol. Ko ugotovim, da se mi ne bo izšlo, počasi vjugam po grapi dol in na koncu odpeljem dovolj ven, da se umaknem gondolski zajli in se usmerim po dolini proti Canazeiu na standardni pristanek. Vsaj novnov, če že zajadral nisem.

 

Zoranov let

Ko pristanem, je tu že Prevko (kakšno olajšanje, tudi on je scuril), potem pa se počasi pridružijo tudi ostali. Erzo in Mega pa šele čez 3 ure, ko se naveličata Sassolunga, Selle, Pordoja, Belvedera, Marmolade,…Ostali smo medtem že v hotelu, opravimo razna opravila in odidemo v picerijo na večerno druženje, ko Prevko pripelje končno tudi njiju…

Erzova Marmolada

Erzov komentar leta: upravičil strošek potovanja, prav po šavsovo pobral okol ovinka, sicer inverzija, ki pa jo je danes že prebijalo in jaz sem bil poleg Mege in Vidica tisti srečnež, da sem se spackal gor. 2X Langkopfel, 3x Grupa Sella, 2x Sass Pordoi in še v bližino marmelade sem šel, kjer sem odkril Megata, ki je prvi prispel sem in nazadnje tudi zaprl vrata, ko je zadnji odšel. Za konec pa še duel z Mego, ki od marmelade 300 m višji, a ga nazadnje na borovcih nad pristankom premagam, da pristane pred mano in jaz zadnji od vseh.Res krasni razgledi – povem vam lahko iz prve roke, da takih razgledov ni nikjer!(na2500msi,kobibilprinasčezvečinovrhov,tupaštudiraškakobispizdilvennaddolinopress)