121215 Donačka gora P877 14:00:13

Danes napovedan obup in to tudi je. Ampak včeraj je klical Lokovšek, da če bo danes kje, bo na Donački.

Še v mraku grem za računalnik in začnem gledati veter (750m modro in vijoličasto tud čez SV Slovenijo. Na 1500m 4 črtice in celo trikotniček. Generalni JZ. Smer je prava… Končno najdem nekaj pozitivnega: veter pri tleh je v SV SLO samo rahlo zelen… Kamere: povsod dežuje manj ali bolj, ali boljbolj, Letališče MB pa visoka oblačnost in brez dežja in tudi Gruškovje in tam okoli. Mogoče pa bo Donačka…

Zbudim Matejo, naj vpraša iz prve roke. Ata stopi na balkon na Ptuju in pravi, da veter 0, da se vidi do Hrvaške, dežja ni. Potem pokličem še Mega, ki najprej misli, da se mi je zmešalo (na Uncu vliva 100nauro in piha tako, da trga gate. Pa mu začnem razlagati… Pa smo zmenjeni. Ob 10.30 pri Mateji. Vmes govoriva s Frenkom, ki misli, da bo idealno…

Od Lju do Celja vliva 80nauro. V Celju se zmanjša na 50nauro. Mateja skozi nabija o mesnih proizvodih (ima že 2 dni pavze v vegetarijanstvu) in o krofih na Trojanah in kam gremo kupiti salame in pršut… Čakamo na Lokovška, pa se ne skoordiniramo in po stari cesti naprej proti Rogaški. Frenk čaka s štirimi žmigavci na raznih lokacijah, da se dohitimo (ne vemo točno, kdo je spredaj), lokacije sporoča v prozi in dvanajstercih preko telefona (v glavnem so vse nekje ob cesti pri kakšni cerkvici…), vendar ga žal opazimo šele malo pred Šmarjem pri Jelšah. Potem pa mu Mateja pridno sledi (in ves čas še vedno nabija o salamah).

Končno mimo graščine v Rogatcu in gor do vznožja Donačke na pristanek. Tu čaka Tone, ki ne bo letel, ampak bo za zemeljsko podporo (no, za to se je javil že Mega…). Hitro gor na lep start pod cesto (malo mračno in precej hladno zaradi vetra, ki nažiga 8/10 – idealno pravi Frenk, tu mora malo bolj, da padalo bolj prime…) . Frenk postavi, še predno se jaz pripravim, Mateja nezaupljivo pregleduje start in okolje, Mega asistira. Jaz se odločim za UTurna in tangice (start sicer super suh, ampak spodaj pa plundra z blatom pod njo – Rook ostane v rukzaku). Klobasa vodoravno (“tu vedno malo bolj kanalizira”, pravi Tone).

pred letom

pred letom

Frenk po nekaj poskusih potegne v redu in odleti in takoj zajadra. Jaz še postaviti ne morem, ker mi ga razmetava. Potem pomagata Mega in Mateja in jaz motovilim in se obračam – za naprej mi je premočno, ker kar čutim, kako me vleče nazaj, hrbtno pa tudi… Medtem Frenk scuri in ga gre Tone iskat. Jaz nekajkrat poskusim, se povaljam po startu sem in tja, Mega in Mateja se usedeta na padalo, pa se spet odpeljem nekam po neuspelem dvigu. Prideta Frenk in Tone in še onadva držita padalo (“zdajle pa bo, tole je zdaj,…) in spet nekaj neuspelih poskusov z drajsanjem po suhem startu  (hvalabogu… če bi tu bila ona plundra od spodaj… spomnimo se Češne na Treh kraljih 🙂 ) .

Končno ga uspem dvigniti, pa me spet potegne po startu in zasuka padalo in sem z zavrtenimi gurtnami napol v zraku. Mega vpije, naj namotam komande, pa me že nosi v zrak in se naenkrat odvrtim z zicu v pravo smer in potem samo še odmotam desno komando z roke, medtem ko me nosi nekam ob pobočju v PM… (Mega moli /kasnejši info/, da me prlima na drevje zadaj- tako bo verjetno najmanj poškodb…) in sem lepo v zraku in zajadram :-). Potem pa uživancija sem in tja nad pobočjem (preveč desno ne grem, ker je Frenki takoj po taki odločitvi scuril). Frenk poskuša postaviti, pa mu nekako ne gre (mu ga preveč razmetava). Kaže, da je res pojačalo…

121215 P877 Donacka gora 3 121215 P877 Donacka gora 2 121215 P877 Donacka gora 1

Jaz se pa kar vozim, nova Strmca, posije sonce, čudovito je, vesel kot radio (da sem živ in sploh vse…). Pa se mi ob enem mimovozu Mega zadere, naj grem dol, ker vedno bolj nabija in me bo odfukalo gor (pa ravno sem se veselil, ker sem začel nabirati…) . Odpeljem se daleč ven, še vedno kar drži in le počasi zgubljam (-0,3) in po slabih 20min zadrajsam po plundri v blato na pristanku.

Zoranov let

Zoranov let

Super je blo in še (predvsem to) novnov. Potem pa gasa nazaj proti Trojanam (Mateja še kar nabija o mesnih izdelkih in iščemo Mercatorja, najboljšega soseda, za pršut po polovični ceni, ki je v akciji 8€/kg). Potem se pa bašemo na Trojanah s krofi, štrudlom in prekmursko… Veeeeesel kot radio :-).