121227 Vremščica P885 13:30:12

Napovedan zmeren JZ, ki bo čez dan jačal. Erzo nima prevelikih letalnih ciljev, ampak bolj skakalne (rad bi povečal število letov v 2012, zato predlaga Vremščico za kratke skoke, čeprav je Kovk idealen glede na počasi naraščajoč JZ (ob 12 h 3/5,5.  To se je pokazalo tudi zvečer na OLCju z množico lepih dolgih letov na Kovku ).

Poberem Matejo, na Vrhniko, kjer se priključiva Erzu in Mirku in še na Unc po Mega in gasa do Razdrtega. Tu Erzo samodejno odvije na kraško stran in kmalu smo na Vremščici.

Na startu piha super, tudi sončka je še nekaj in hitro postavimo. Erzo in Mega sta takoj v luftu , potem pa še Mirko, jaz in Mateja. Erzo zavije v levo in kmalu pristane pod zgornjim startom in potem tam nadaljuje svojo misijo. Mega počasi scuri (po slabih 20 min.), ker je dinamika vseeno rahlo prešibka, kmalu še Mirko, jaz pa kar peglam sem in tja in tudi nekajkrat zavrtim , preden pristanem pri Megu na travniku pod cesto (tudi po slabih 20 min 🙂 ).

Zorabov let

Zorabov let

Tudi Mateja se nama pridruži, potem pa Mega peš gor po avtobus in dol po nas. Erzu se v zraku pridružita še Ščuka in kralj Vremščice – Gorazd.

Baza se hitro spušča in ko pridemo ponovno gor, je zgornji start že skoraj v megli. Po nekajminutnem opazovanju in modrovanju pa ga meglice skoraj popolnoma zaprejo. Spokamo se nazaj v avto in dol na letališče, kjer je zadnja trojica pristala.