130106 Lokavjek P891 10:51:55

Sicer je danes vse kazalo za Kovk, ampak zjutraj je pa treba še kaj naredit. In že ob 8h pošljem Erzu spodbudni sms, pa debele pol ure nobenega odziva. No, potem je tudi on hitro za Lokavjek (ki ga včeraj z Miretom nista prekontrolirala). Manca je tudi za predletenje in Mateja tudi, ko se dokončno zdrami.

Poberem Matejo ob 9.30 in v Polhov Gradec, kjer se združimo z Manco in Erzom (sicer v mojem Modusu, tako da poka po šivih – še vseh padal nisem mogel peljati s sabo naprej 🙂 ). Gasa od zadaj v Zalog in gor do kmeta Ažmana.

Potem pa peš v skoraj navpičen travnik še 50 v.m. (še dobro, da mi Manca pomaga nesti coto – vzel sem seveda tangice in coto…). Mateja in Manca namreč ne nameravata leteti in bosta le za sekundanta (in za asistenta seveda tudi, pa za moralno oporo,… 🙂 ). Ko pogledam na vrhu strmine med nogami dol proti kmetiji, zgleda kar malo… pa še dve drevesi sta na poti (čeprav solidno razmaknjeni, sta pa skoraj na naši višini…).

Začnem se pripravljati, medtem, ko Erzo vedno bolj negativno gleda na stvar (in s pogledi in komentarji išče nižje pod kmetijo kakšno bolj prijazno lokacijo). Dekleti mi raztegneta coto in držita zgoraj, da ne spolzi po mokri strmini dol. Pa se vpnem (in skoraj začnem tudi jaz bolj negativno gledati na stvar –  Erzo se je medtem raje kar umaknil malo na stran), piha nulca in potegnem z enim korakom gor (= sestopim po strmini dol) in sem v luftu.

Med drevesoma ven in nad kmetijo (zbrani domačini mahajo…) in v desno proti robu. Ves čas me najbolj skrbi, kako bo za robom in ali bom prišel do predvidenega pristanka (v grapi spodaj ni kaj dosti pristankov…) . Ker sem nizek, obvozim rob malo levo, niže od idealne linije, ampak naprej gre lepo in bogato nad naslednjim slemenom prepeljem čez predviden pristanek in pripeljem do Zaloga, kjer pristanem ob cesti v toplem sončku.

Zoranov let

Zoranov let

 

Vesel kot radio ! Ko pokličem gor, seveda Erzo že postavlja in kmalu prijadra čez pobočje in ves smejoč in vriskajoč pristane ob meni (vmes pa zavija sem in tja, seveda, da nabira kilometre, da bo daljši 🙂 ).

Erzov let

Erzov let

Ko pospraviva, sta punci že pri naju in grobo prekineta najino sanjarjenje o ogledu naslednjega starta gori pri kozolcu – direkt na Kovk !