130203 Koreno sever P917 13:46:48

Zjutraj sicer rahlo mrčasto z močnim S, ki se bo čez dan umirjal, ampak s severa prihaja jasnina. Jutranji sprehod v snežni idili na Sv.Jakoba nad Katarino pokaže modrino in vedno močnejše sonce.

Lusja je že zjutraj navijala za Kovk ali Lijak, meni pa tja ni preveč, saj Kovk še vedno javlja sunke do 14m, pa tudi vreme doli je slabše kot pa okoli Lju (je pa na Krvavcu 50km SZ). Erzo sploh ni preveč zagret, bi pa šel raje na projekte in se dogovarja z Mirkom za okolico Korena. Mega je tudi za Lijak, ne verjame pa v neko strašno letenje in bo situacijo preveril pri Igyju in javil. Pokličem Matejo, ki ni navdušena za neke oddaljene kraje in sploh imam občutek, da ni preveč za akcijo, ker mora biti zaradi obveznosti popoldne zagotovo v Lju in dvomi v pravočasnost vrnitve.

Od primorskega sektorja nobenega glasu, Erzo pa javi, da bi se naj z Mirkom kmalu dobila na Horjulu. Res nas Mirko pričakuje čez dobre pol ure, tako da samo pritisnem na gas in na Horjul.

Še preobleči se ne morem do konca, ko sta Mirko in Erzo že pred športno dvorano in gor na Mirkovo domačijo. Plan je Koreno Sever in na koncu spluženega kolovoza za Mirkovo domačijo zapustimo njegov avto in zagazimo do bližnjega kuceljčka, kjer je Erzo lani že prvenstveno odletel.

Štart je lepo zasnežen in mi deluje simpatično. Tudi veter piha rahlo gor (S) in hitro začnemo postavljati v svež sneg. Žal hitro spremeni smer v popolnoma nasprotno (vpliv sonca na J pobočjih ?) in Erzo (ki je seveda prvi v vrsti) se umiri… Kmalu potegne spet šibek S in Erzo potegne naprej in odlaufa, laufa in odleti…

 

Erzov let Koreno sever

Erzov let Koreno sever

Spodbujam Mirka, da se hitro pripravi in izkoristi pravo smer vetra. Malo cinca, ker mu ni dovolj močno, ampak potem le potegne in po nekaj korakih mimo grmovja je v zraku. Potem pa veter seveda spet obrne in ko ves pripravljen in napet stojim s štriki v roki, mi piha v rit. Čakam in čakam in potem za trenutek trakca padeta in potegnem in sem začuda hitro v zraku.

V ravni smeri ven, počasi zgubljam višino in vzdolž po dolini nad Mirkom in mimo cerkvice pristanem nekaj metrov pred Erzom.

Zoranov let

Zoranov let

Pospravimo in počakamo na Mirkovega brata…