130216 P930 Mlun 14:32:45

Spet enaka burja kot včeraj. Ker je sobota, bi lahko izkoristili ves dan za akcijo. Mateja se je prijavila že včeraj, Mega je za, tudi Andrej je spraševal. Ko se začnemo usklajevati, Erzo izjavi da ne gre, prav gotovo pa ne preveč zgodaj :-).

Ko prideva z Matejo na Unc, z Megom prestopimo v Andrejev avto (ki edini lahko pogoltne 4 kompletne padalce + dodatna padala za razne namene 🙂 ). Moj namen je sicer bil, da bi najprej odleteli kakšen nov start = projekti, potem pa poskus kakšnega daljšega letenja (Mlun naj bi bil danes tisto tapravo…). Ampak med potjo zvemo, da je Erzo že priključen ekipi Gorenjcev (Cigla, Kavčič+ Bojan Gabešek, ki ni Gorenc 🙂 ), pa še Rabič pravi, da ob 13h pa bo Mlun. In tako je kar naenkrat jasno, da je Mlun pravi in edini cilj :-).

Ko se pripeljemo gor, najprej niti ne piha tako grozno. Zbašemo opremo iz avta, novincem tukaj predstavimo nov start, si malo ogledujemo okolico iz takšnih in drugačnih razlogov, potem pa začnem pogumno postavljati. Pa začne vedno bolj pihati (seveda v sunkih, kot se za burjo spodobi), Mega me zaustavi, Samsi in Mateji pa takle veter sploh ni všeč. Čez nekaj časa Mega odpelje avto dol, ker druga ekipa+Rabič že prihajajo. Mi pa še kar čakamo, pa je zgoraj še močneje. Vidimo, ko se spodaj pripeljejo, pa modrujejo, pa nekaj čakajo, potem pa se le vsi zbašejo k Rabiču in počasi pribrnijo gor.

Jaz že skoraj pospravim, pa novodošli začnejo optimistično nakladati, da niti ni tako močno, pa da gredo kmal v luft pa to. Stari sedimo na klopci in se zabavamo. Gaberšek postavi in potegne in ga izstreli v luft še predno se uspe obrniti ! Pride sicer nekaj nad start, potem pa vozi sem in tja v res močnem vetru, ki ga občasno kar ustavlja. Čez nekaj časa je tudi Megu dosti čakanja in gre še on v luft. Ostali pa še kar čakamo in nakladamo. Ko se Gaberšek in Mega naveličata (cca ura letenja ?) gresta skoraj hkrati pristajati.

Pa Rabič začne ogledovati baze, ki so baje že OK in se spravi še on v zrak. Ko ostali vidijo, da je začel nabirati, nastane panika. Erzo začne hitro postavljati (čeprav je bil doslej najbolj skeptičen) in kmalu so v luftu še Erzo, Kavčič in Cigla. Potem pa tudi mi ugotovimo, da pravzaprav ne piha več tako močno in začnemo še preostali trije postavljati. Prvi odleti Andrej, potem se jaz zrinem pred Matejo in se ob njeni podpori spravim v zrak.

V zraku najprej kaže kar dobro, čeprav je močno in začnem kar nabirati. Vidim, da Mateja postavlja in se pripravlja in s faušijo gledam, koliko so ostali nabrali. Pa že skoraj mislim, da bom tudi jaz prišel višje, ko začne naenkrat spet močneje nabijat in grem komaj proti vetru, pa še zgubljati začnem. Vidim, da Mateja kar sedi pri raztegnjenem padalu in čaka. Pa še jaz povem po postaji, da je trenutno res pre-močno. Malo se še matram, malo še naberem, potem slišim, da Erzo pristaja v Bračani,

Erzov let

Erzov let

pa mi gre vedno bolj dol in malo predno pristanem na uradnem, vidim, da je tudi Cigla pristal sredi blatnih travnikov gor proti Buzetu.

Zoranov let

Zoranov let

Med pospravljanjem klepečeva z Gaberškom, ki je razočaran, ker mu ni uspelo nabrati više in kam odleteti. Po postaji pa slišiva Kavčiča, ki je že nekje na 2000 in vozi z Rabičem proti morju… Ko pridejo Mega in Samsa z Matejo in Rabičevim kombijem dol, se samo zbašemo v Andrejev avto in gasa proti Slo.