130415 P965 Krim 18:38:12

Mega se javi s predčasnega pristanka v Kamniku pod Krimom (trojka je še v luftu proti Vrhniki) in s Tomom imava takoj zmagovito kombinacijo: greva pobrat Mega in gremo pogledat še na Krim (piha V 5/8,2).

Kmalu smo pod vrhom in peš po snegu na start. Piha V z desne in najprej kaže, da ne bo nič. Ker pa občasno pihne celo prav, začnem postavljati (seveda coto).

Čakam na pravo smer vetra in potegnem in se kar lepo odpeljem ven, pri izhodu iz poseke pa pričakam sunek z desne brez prevelikega pretresa. Zunaj dobim na desni nekaj dviganja, malo zavrtim in naberem nad start, kjer se že pripravlja Tom. Z nekaj šejkanja pri izhodu je kmalu tudi on nad startom. Ker je V kar občutiti in ker je že rahlo pozno, se odpeljem po loku okoli pobočja (kljub lepi višini si ne upam direkt čez) do Podpeči, kjer obrnem s 60 km/h v veter in se po liftu (tudi rahlo nazaj) spustim na letališče.

Zoranov Krim

Zoranov Krim

Kmalu za mano pristane tudi Tom ( s podobnim manevrom…).

Ko pospraviva, je tudi že Mega blizu… Pa še Manca s skrbjo sprašuje, če je vse OK (v Borovnici V pometa…). Lepo je blo (zlasti pika na i – Krim).