130424 Buzet-Zavoj P973 13:52:37

Danes napovedan krasen dan. In zjutraj tudi je. Prvotna ideja o Ravni gori se po posodobljeni napovedi vetra (JZ čez vso SLO, spodaj in zgoraj… na SV pa pre-močno) spremeni v cilj Buzet.

V LJ poberem Malino (Matic Erbežnik), na Vrhniki presedeva v avtobus k Erzu in Habibiju (Tilen Čepar) in gasa na Buzet. Na startu ravno odleti Aire Saša (Juvan), ki ekspresno pobere in izgine… Z njim pa tudi izgine veter. S postavljenimi padali čakamo, vendar vetra ne prinese tudi Ščuka (ki po Erzovo s seboj nosi lepo vreme in tapravi veter 🙂  & Co. , ki pridejo nekaj minut za nami. Čakamo in čakamo, začne že pihati vzdolž grebena  (Z) z vmesnimi kratkimi, uporabnimi trenutki.

Na Erzovo provociranje prvi izgubi živce Malina, ki starta in čez 3,33 min curi na prvi travnik pod startom.

Potem le malo pihne in drug za drugim to izkoristimo. S težavo pobiramo tik nad železnico. Vsi se matramo, potem pa nekaterim uspe, drugim pa ne najbolj. Je razrukano in je treba res iskati dviganja vzdolž grebena. Vmes skoraj že vozim na pristanek (pa Ščuka tudi), pa le najdem (najde) neko šibko dviganje, ki se potem vedno bolj jača in na koncu naberem na max okoli 1000. Drugi so že višje in se že dogovarjajo, kam bi šli… Kakorkoli, 4x lepo naberem in na koncu nabiranja padem ven in totalno scurim in ponavljam vajo, više pa ne uspem. Vmes pa lovljenje ob grebenu sem in tja. Ko ostali počasi odpeljejo proti Slo, imam počasi zadosti in se po slabi uri odpeljem na uradni pristanek.

Zoranov let

Zoranov let

Pospravim in nato skoraj uro neuspešno moledujem za štop, potem pa končno uspem in pridem do Erzovega avta. Prvi se oglasi Malina, ki je scuril v krematoriju (Vodice zadaj za Žbevnico, blizu slovenske meje pri Podgorju pod Slavnikom) . Dobrih 20km po vukojebini od Buzeta do tja in po debele pol ure ga poberem v lokalni krčmi. Čudovita pokrajina (kakšni sprehodi, kakšno kolesarjenje po skoraj neobljudeni samoti…).

Naprej čez mejo (hrvaški policaji in cariniki, ki se nacejajo s teranom (?) naju niti ne pogledajo, na naši strani pa policaj komaj stoji na nogah, zavija oči in poskuša biti zelo uraden, pa mu nekako ne uspe in se jecljajoče poslovi in odmaje…) pod Slavnikom do Kozine in naprej do Avio Puba, kjer je meeting point. Habibi (ki je scuril pri Podgradu)

130424 Cepar

Habibijev let

je organiziral Ščukov avto iz Kozine, pobral ostale, ki so pririnili nekje do Juršč

Erzov let

Erzov let

in preostanek jate je tudi že v Avio Pubu. Še zaključno druženje in gasa na Vrhniko in v Lj… Ker je še zgodaj, ob odhodu Erza malo zaskrbi, če grem še kam 🙂