130425 Ambrož Zg.poseka P974 15:43:13

Malina & Co gre danes na Ambrota in tudi Erzo je (začuda !?) za to. Samo bolj zgodaj (pa ne prezgodaj) je treba, da še ujamemo prvo grupo (ki se ji je priključi tudi Tom)…

Mega ne more tako zgodaj, zato se v Vodicah srečava sama.

Na pristanku naloživa v LCja še Iskra in Lucijo, ki je ravno pristala in mora gor po avto.

Start kopen in skoraj suh. Ostanek od prve grupe (ki je imela še dober veter malo pred 11h) je Mlinar, ki čaka skoraj v brezveterju. Malo čakamo, ko pa se začnejo nabirati še drugi padalci postavimo in odletimo drug za drugim.

Ujamem krasno dviganje in sem lepo nad startom, potem pa začnem zgubljati. Erzo je najprej precej spodaj, počasi pa se mu tudi jaz približujem v nižinah Ambrožarja. Plazimo se bolj pri tleh in se kar ne moremo spajsati gor. Rešitev je na sprednji glavi, kjer dobimo dviganje, ki ga Erzo izkoristi in je kmalu nad startom in odleti proti Z, jaz pa še kar zgubljam in motovilim in sem na koncu na višini ceste pred Grajcem. Že hočem iti pristat, pa si premislim in si zadam cilj, da moram pobrati (kot, da bi bilo zares tam nekje sredi preleta…) in se res začnem po metrih reševati, poberem do nivoja Grajca in potem poskušam in peglam in vrtim in po debeli uri sem končno dovolj visoko, da se odpeljem proti Apnu in pri anteni na dežurcu začnem nabirati naprej. V treh etapah naberem do 1800, pa spet zgubim, ko dobim naslednjič se usmerim proti Z, pa me preveč požira (ne bi še enkrat šel v Kokro) in se vrnem nazaj in ponovitev vaje. In tako še 6x med 1200 in 1900, potem pa se že ves trd odpeljem s 1900 daleč v smeri Možjance, da bi šel čez, pa me spet grozovito požira (je že obrnilo na Z), tako da se obrnem proti pristanku, do katerega komaj prilezem z gasom po 3 1/2 urah.

 

Zoranov prvi Ambrož

Zoranov prvi Ambrož

Ko pospravljam, zvem, da je Erzo pristal na Bledu,

Erzov let na Bled

Erzov let na Bled

Tom pa baje v Lienzu !! 🙂

Tomov let

Tomov let

Tomov komentar leta: Top shit dan :),
od zacteka precej cencanja ce upam sam v avstrijo al ne, potem pa porinem in zmaga.. Pri Nassfeldu rojalno zaj.. ko porinem na prednji greben in se skor vsedm, in potem skoraj iz obupa potegenm na sever kar se izkaze za odlocitev dneva. Bi slo se naprej proti Sillianu samo se mi ni dalo stopat iz kakih rovt + dolinc je bil ze precej mocan.
V Lienzu se parkiram na uradni!!! pristanek kjer me lokalci zapeljejo na zeleznisko, ulovim zadnji vlak za Villach kjer me pricaka moj preljubi cimer (ni vec vlakov za Lj) in gasa domov . top shit dan 🙂
Hvala sirok za ride domov, hvala susa za ride na ambroza…
Skoda edino da sem ravno danes pozabil fotkic doma…