130428 Wolfsberg-Koralp P978 14:28:59

Zjutraj prva pokliče Manca. Ker ni prveč obetavno, se odločiva za malo kasneje in nekam v V Slo, če bo kakšna vetrovno šibkejša luknja. Opcija je Straški hrib.

Pokličem Erza, pa se izkaže, da se ravno pokajo v avto na Vrhniki in pravac Dravograd in tja nekam (naveza z Matejem Belčičem) !! Ne da bi poklicali !! Hitro se aktivirava z Manco in čez 15 min je v LJ u Fužinama, naložim robo k njej in gasa na Štajersko. Vmes se koordiniramo kje je kdo….

Pred Velenjem pokliče še Lokovšek, da po njegovem v Avstriji ne bo OK in če greva raje z njim na Vinji vrh (in eventualno Straški hrib). Malo cincava, potem pa nadaljujeva k jati, ki naju bo počakala na meji v Dravogradu. Ko smo skupaj (Erzo, Samsa, Uroš in Jerry – pa tudi Belčič), nadaljujemo popotovanje po Avstriji. Z nekaj kiksi pridemo na pristanek zraven Wolfsberga (St.Ulrich) pod Koralpami.

Belčič k nama in gasa gor po vijugah na start. Lep travnik brez kravic, piha v sunkih in občasno kar močno. Malo modrujemo in se nažigamo, potem pa začnem prvi postavljati in drugi za menoj. Uki me prehiti pri startu, jaz pa takoj za njim.

Malo me poruka in razmeče takoj po startu, potem pa obvladam zadevo in začnem vrteti in nabirati (poskušam posnemati Ukija). Veter je močan (JZ), vendar še sprejemljiv… Počasi so v zraku tudi ostali, na koncu Belčič. Gor in dol, sem in tja… Nad vrhom črni oblaki, ampak mi smo malo bolj zunaj. Samsa se odpelje daleč v desno z vetrom, tu pa zgubi vso višino in počasi pristane na nekih goličavah pri jodlarjih.

Andrejev let

Andrejev let

Erzo je kritično nizek, pa zdrajsa in se reši, Jerry še najbolj stran od starta in naokoli. V zraku je treba kar delati in ni najbolj uživaško. Proti vetru gre včasih tudi 3-4 z gasom ! Ko imam po počasi zadosti, zavijem bolj ven in nad pristanek, kjer skupaj z Manco pristajava v razrukanem res močnem vetru in zaključiva po eni urci.

Zoranov let

Zoranov let

Belčič, Erzo in Uki so tudi kmalu na pristanku,

gostitelj Belčič

gostitelj Belčič

Erzov let

Erzov let

Urošev let

Urošev let

 

 

 

Jerry pa pristane nekje bolj severno.

Jerryjev let

Jerryjev let

Ko pospravimo, prištopa tudi Samsa. Gor po avto, pobiranje Jerryja, slovo od Belčiča in gasa po Koroški proti Celovcu, kjer si ogledamo še en čudovit start Radiše (Radsberg), kjer pa žal veter ne piha OK in ostane samo pri ogledu… 1x novnov za vse.