130513 Kovk P986 17:28:08

Jaz pridem šele zjutraj v Lju in seveda ne morem takoj na letenje. Tako se danes jata razleti na različne konce. Erzo je rezerviral vitlo v Prekmurju, Ščuka vabi na Ravno goro – sever (danes bo tisti dan…) in gre z Debevcem tja, Samsa in Slejko na Lijak. Manca in Mega sta frej šele popoldne, tako da se mi kombinacija z njima najbolj izide.

Prvotni predlog – Grmada, se po obratu vetra iz SV,SZ v JZ spremeni v Kovk. Prijavi se še Mirko.

Ob 13.20 na Vrhniki prestopi Manca V LCja, do Unca, kjer naju prevzameta Mega (Manco) in Mirko (mene) in gasa do Anje. Vmes se oglasi še Delux, ki bo tudi prišel na Kovk – kasneje.

Pri Anji se vsi zbašemo k Mirku, ki zapelje robo+sebe+mene do samega starta. Piha kar močno (5,5/9,5 JZ). Proti Nanosu še/že nekaj padal, kakšen je tudi nad Kovkom.

Postavimo. Iz prve uspe potegniti Mirko, meni pa ga Mega kar nekajkrat postavlja (hvala Mega  ! 🙂 ) po neuspelem hrbtnem startu. Tudi Manci ne gre dosti bolje in starta nekaj za mano. Takoj na desno in do Podrte, kjer lepo naberem, vendar tudi lepo izgubim, ko se oddaljim od tu. Vedno se vrnem in spet naberem, dokler ne vidim, da je Mega začel pobirati bolj zunaj. Mirko se je odpeljal proti Hublju in nazaj, Manca je sprva nekje v višavah, pa se spravi niže dol (ji ni preveč prijetno tam gori). Mirko gre ven za Megom, za njima pa še jaz. Res zunaj neberem nekaj čez 1100, potem pa vidim, da Mega in Mirko močno zgubljata in se usmerim daleč zunaj čez dolino proti Nanosu. Na 400m se priklopim pod Plaz in malo drajsam, da najdem steber dneva, ki me odpelje gor nekaj čez 1200. Najprej opazim Mega pod sabo, kako se je pripeljal iznad doline in kako lepo vrti in se že veselim, da bova nekam skupaj nadaljevala. Pa mi naenkrat zgine in ga iščem in nimam pojma kje je (baje sem se odpeljal naprej proti tabli 50m stran od njega, ne da bi ga videl na skoraj isti višini !! 🙂 ). Njegova postaja je na pošti, Mirko in Manca sta že pristala pri Anji. Tako sem spet sam (dva neznanca – najbrž “Čeha”, vozita naprej po grebenu, potem pa odvijeta kar ven nad dolino…). Nad 1100 je kar razbito in bolj ko grem proti Nanosu, bolj je razrukano. Proti Nanosu so še grde črne baze, tako da tudi sam malo pred lovsko odvijem ven nad dolino in nazaj. Lepo drži. Malo pred Vipavo še enkrat obrnem in grem z vetrom po grebenu, potem pa spet obrnem proti Vipavi. Tudi Mega je pristal pri Anji (javi Manca – očitno se mu toplandanje ni izšlo…) in zato nadaljujem s 1200 od table kar naravnost proti Anji. Pa se oglasi Delux, da je ravno na startu in naj poskusim priklopiti Kovk. Ker sem že na 900 čez Vipavo, obrnem nazaj proti Plazu, kamor pridem s 700 in potem lepo naberem na 1400. To se mi zdi več kot dovolj za Kovk. In res gre le počasi dol, dokler ne pridem že čisto blizu strata na Kovku (še lepo nad grebenom). Tu pa me začne splakovati (ves Kovk je v senci…) in potonem globoko pod greben. Privlečem se do Podrte, tudi tu ne dobim niti minimalnega dviganja, tako da se samo odpeljem na pristanek.

Zoranov let

Zoranov let

Ko pospravljam, prideta pome Manca in Mega, Mirko je že na poti proti domu. Ko pospravimo mojo robo in se že odpeljemo proti Vipavi, se slišimo še z Deluxom, ki seveda upa na našo zemeljsko podporo. In ga najprej čakamo v Vipavi, potem gremo do Ajdovščine po nakupih in ko se spet vrnemo do Anje, pride nazaj z Nanosa in v lepem zahajajočem sončku priklopi Kovk – in nas seveda več ne rabi !!! :-). Ker bo kar toplendal ! :-).

Borisov let

Borisov let

Gasa do Unca in na Vrhniko in večerni razlaz…

Leave a Reply