130514 Slivnica P987 14:39:34

Danes napovedan lep dan z JZ in to je res že zjutraj. Imam službene zadeve  v Cerknici in moram žal zavrniti Erza, ki je organiziral Buzet (zame prezgodaj, pa za Mega tudi). Tako gre Erzo z Mirkom (pa Čepar in Debevec). Seveda gredo dol tudi Kraševci (Ščuka&Co.).

Ko končam, pokličem Mega (je že tak cajt, da bi on že mogoče lahko) in ko ga dobim, je takoj za to, da me zapelje gor na Slivnico, pod katero sem  jaz že v pripravljenosti. Čez nekaj minut je pri meni in gasa gor. On iz osebnih razlogov ne bo letel.

Pomaga mi na startu raztegniti padalo (a je to sploh še treba omenjati 🙂 ), počaka, da v obdobju oslabljenih napadov vetra (5/9 J), potegnem in ko sem v luftu, zgine s prizorišča… Najprej v levo – zame nič (Mega pravi kasneje, da sem odvil nazaj ravno, ko me je začelo dvigovati :-(…) desno ob pobočju – dolgo časa nič in ko že mislim, da bom scuril, nad pumpo na Z robu dobim končno steber nad greben in nato naslednjega do 1300. Više mi ne gre in vozim sem in tja, da bi dobil naslednje dviganje, pa spet skoraj scurim. Spet se rešim približno tam kot prej in navijem do 1400. Sedaj bolj drži (ali pa jaz motovilim tam, kjer drži) in že mislim, da sem car in gledam naslednjo črno bazo nad jezerom, ki potemni skoraj vso dolino z jezerom in se zapeljem pod njo v prepričanju, da bo vlekla gor, pa samo curim in curim. In tako s 1400 po slabi uri scurim v poden za pumpo (no, vsaj do avta mi ne bo treba štopat 🙂 ).

Zoranov samotarski let

Zoranov samotarski let

V trenutku, ko se dotaknem tal, pokliče Mega, kakšna je situacija :-)… Ko pospravljam, se najprej slišiva z Deluxom, ki je za en miren popoldanski let na Kovku (jaz sem seveda tudi za…), potem pa pokliče še Emil, ki je z Danetom ravno na startu, kjer pa malo počakata, ker nažiga. Ko se že hočem odpeljati, pokliče še Debevec, ki je ravnokar scuril v Grahovem z Buzeta !!

Debevec "scuril" v soseščini

Debevec “scuril” v soseščini

Erzo je v Ilirski,

Erzov let

Erzov let

Mirko pa priletel do Kozine !! Do Grahovega, kjer naložim še Debevca in pod Emilom, ki balonira tik nad Slivnico,

Emilov let

Emilov let

do Logatca.