130521 Izgorje P995 14:10:45

Danes napoved ni preveč obetavna. Vendar je vreme lepo, s krasnimi bazicami, le piha premočno (tako kot včeraj). Erzo se izjasni za ne (on že ne bo spet nekje brezupno čakal…), Mega ima veliko dela in se slišimo kasneje. Mene pa kar drži, da bi nekam šel. Vsaj kakšen projekt, ki je dovolj nizko, da ne bo preveč nabijalo. Pa se spomnim na Izgorje (kjer sem stal že 5x brezuspešno, zaradi neustreznega vetra).

Med potjo pokliče Manca, ki jo malo skrbi, kam rinem v takem dnevu :-).  V Podklancu (dolina Poljanske Sore) kjer je pristanek pod vasico Izgorje je vse mirno. Preverim že znani travnik. Trakec kaže skoraj nič vetra. Gasa gor in do kmetije in do kozolca. Stara gospodarica mi s smehom dovoli, da ji potacam še nepokošen travnik (“saj imamo še preveč trave, kdo pa bo to kosil…”).

Znosim cota klasse opremo na vrh griča. Veter piha idealno  (rahlo gor, občasno malo rukne Z z desne, ampak ni panike). Postavim v sončku in bazicah (ki pa, roko na srce, šibajo kar hitro čez modro nebo…). Hitro postavim, si nataknem tangice, lepo položim vrvice po visoki travi in se vpnem. Počakam, da pihne malo močneje gor in potegnem naprej. Padalo gre lepo gor in po dveh korakih me dvigne iz visoke trave. Ko že mislim, da sem zmagal, potonem ob pobočju dol proti kmetiji. Ciljam na najnižjo točko v gmajni (kjer se prevali v dolino), vendar kaže, da mi ne bo zneslo čez… pa me rahlo dvigne, slalom med smrekami in sem čez vrhove. Ampak namesto da bi lepo zajadral v dolino, čutim močan čelni veter, ki me šejka sem in tja… Predvsem pa tonem, tonem. Kaže, da bom moral na tla pred prvo kmetijo, tam so tudi droti (na srečo ne trofazna, ampak le samonosilni drot), prostora pa minimalac. Pa pride ruker, ki me dvigne in prestavi čez kmetijo. Ampak jaz hočem dol, zato zavijugam po malem travniku in posiljeno pristanem v visoki travi… Uffff…

Zoranov let

Zoranov let

Naberem in ob rob cestice in zložim. Ta start me ne bo več videl… Na cesti samo dvignem roko in mi ustavi mladenka, ki gre točno gor v Izgorje. Zapelje me prav do avta. Vmes že pokliče Erzo, ki ga zanima situacija 🙂 Novnov, uspel v 6tem poskusu :-).