130530 Vardijanščica P1001 15:44:38

V Lju že od noči dežuje, ampak glede na včerajšnje neuspešno popotovanje po Pivškem in Planinsko-Cerkniškem področju, je pa danes res treba nekaj najti. Dopoldne ogledujem kamere in povsod je vse mokro, le okoli Pivke so ceste suhe (al pa kamere tako pokažejo 🙂 ).

Mega je danes operativen in se kar zmeniva. Erzo je na terenu in se vrača izpod Vremščice (kjer baje ni groznega vetra) in se mu zdi, da nima smisla in odpove sodelovanje. Za letenje ne bo, za dol se vreč na kakšnem projektu pa mora nekje biti…

Na Uncu vskoči Mega in skozi rahel dež do Postojne (to je že bolje, ker v Lju je močan dež 🙂 ). Proti Nanosu in Vremščici črnina, proti Pivki malo manj… Kar samo mi zavije spet na izvoz in v Pivko in po obvozih spet v Juršče (že tretjič v zadnjem tednu…). Plan je Kršičevec in bazice se ravno zvijajo na samem vrhu. Veter je šibek (vsaj spodaj, ko se zapeljeva mimo Vardjanščice), torej mogoče pa danes bo. Pa zavijeva okoli vogala po gozdni cesti in stožec na cesti in vojaški džip v gmajni in malo parlamentiranja in čao-bao. Tudi danes ne…

Zapeljeva nazaj in ker sva ravno ob Vardijanščici, se odločim za “bolje drži ga, nego lovi ga”, in potegneva cota klaso komplet ven. Ko greva po pobočju gor, piha vedno močneje in na startu ugotavljava, da je močno (pre-močno ?), pa še malo z leve – čisti J (na Kršičevcu pa sigurno ne bi bilo za odleteti)! Vseeno se naštimam, Mega pa išče najboljšo pozicijo za padalo (da bo čim manj skal ob katerih bi se potolkel…). Počakava na trenutek, ko malo manj piha in potegnem naprej in mi ga sesuje na stran. Ob Megovi podpori je padalo spet hitro naštimano. V drugo me malo bolj cukne in rahlo butnem v najbližjo skalo in Mega že svetuje, naj raje pospravim. Jaz pa ne bi in začnem vaditi hrbtni start. In je zadeva dosti bolj prijazna.

V tretjem poskusu ga spravim res elegantno gor, se obrnem in na mestu sem v zraku. Malo mi popiska, zajadram levo, desno, se držim skoraj na nivoju starta (Mega mi vpije od spodaj, če se mislim zdaj še zafrkavat, al grem pristat :-)…). Po kratkem jadranju sem in tja ob pobočju se zapeljem do kravic in pristanem.

Zoranov let

Zoranov let

Ful zadovoljen, ker mi je ratalo. Samo naberem in zbašem coto v LCja, ki je že tu…