130616 Lijak P1020 13:52:07

Današnji plani so bili sicer popolnoma drugačni (Manca tandem za mucka + letenje na Vogarju, jaz Vogel, Vogar,…), ampak usoda je zamešala vetrove in oblake in smo spet na poti na Lijak… Mateja je za danes najavila vrnitev (ne)odpisanih po 13h (najbolj verjetno Strmca in povabi, naj pridemo tja z Lijaka – po zraku 🙂 ).

Na Vrhniki se zbašemo (Manca, jaz) v Lusjin avto, Erzo v Štusejev in na Uncu po Mega in gasa pod Lijak… Igy nas transportira gor in v vročino in gužvo (predvsem Vzhodni blok) na start. Ker ni nič vetra, čakamo v senci. In modrujemo. Potem malo pihne in nekaj vzhodnoblokašev gre v zrak in dva celo nekaj drajsata in potem je alarm, da gremo v zrak. Jaz vzamem alarm zares in grem postavit na vročino, da mi začne kuhat (da prehitim nezaželeno gužvo v luftu, ki se obeta).

Ko sem pripravljen, vidim, da ostali še posedajo v senci. Ker sem naštiman in že teče vse po meni, malo potacam sem in tja, potem pa potegnem in v luft. In curim. In se matram in drajsam in iščem vsak balonček ampak se očitno ne trudim dovolj (Manca 🙂 ), saj po 20min scurim k Igyju :-(.

Zoranova curaža

Zoranova curaža

Ostali pa v luft in zavrtijo in so gori in že proti Zmajarski in kar še tega slišim po postaji…