130626 Zavrh Erzo

Erzov komentar leta: Pred 9h uro kliče Poje za Zavrh, ko je še megla… Potem odpove. Itak bodo nevihte, sklenem in v neletenje se zaveževa skupaj s Ščuko, ko pokliče. Toda po prezgodnjedopoldanskem razvijanju oblakov, so ti zdaj, vsaj proti Borovnici idealni. Volja je trdna, telo je mehko in že ga žgem SAM proti štartu, ko je vmes ene 5 klicev neuspešnih. V daljavah na jug in SZ se vidi kak dež, sicer je ok. Ogromna baza mi pokrije štart in dolino, da veter usahne. Počakam do 10 min, da gre čez in potegnem v dviganje, ki bi šlo do vrha, pa mi ne paše. Tja v Polhov Grac je že čist temno in dež. Pomislim na Megata, Sušo in sebe v podobnih situacijah tukaj in se držim nizko. Porinem na Barje – enega vseeno prekmalu zapustim in ne dosežem Zalaznikovega Drenovga griča.

Erzov let

Erzov let

Pokličem Pojeta, ki pravi, da Simeon leti iz Pohovga Graca proti Ulovki. Res zagledam svetlo pojavo na črnomodrem ozadju oblačnosti, kako ga žge okoli Kurena, pod Planino k meni domov. Men pa na soncu ni bilo za letet… (on ga še videl ni!)

Komentarji (2)
  • 1.Simeon Klokočovnik : Men je bilo lažje, sem imel izvidnico Jožeta in ko sem rekel, da dež prihaja k nam, je rekel da je še daleč daleč, čeprav sem videl le en greben vmes. No pol jo je pa Jože udaril proti dežju jaz pa vstran od njege. Pa je tista nevihtica koj hitro razpadla 🙂 Jože ma veze, še enkrat potrjeno. [26.06.2013 22:46]
  • 2.Andrej Čerček : Brez Jožetove veze tud vidva na tak dan neb letela, itak. [27.06.2013 07:42]