130628 Špilnik P1035 15:49:56

Vreme bolj kilavo in še vedno V. V Karavankah že od jutra bolj zaprto in le malo bolje je na Jugu. Na Kovku nažiga burja do 15m/s. Grmada se mi zdi še najbolj sprejemljiva. Erzo se pusti samo obvestiti, pa se bo sproti odločal. Megu se tudi ne zdi čisto brezupno, da hodimo dol, ampak on bo samo šofer (očitno mu je jasno, da se bo samo za dol vreči).

Erzo uspe povezati civilne dejavnosti z letalno kombinacijo in tako smo dogovorjeni ob balah v Planini. Vmes je v kombinaciji še Simeon, pa se ne uskladimo.

Ko z Megom čakava Erza, začne kapljati. Ko se pridruži, še malo čakamo (če bo mogoče nehalo, posijalo sonce ali kaj takega :-)…). Ker ni sprememb, se odločimo, da vseeno gremo pogledati gor (mogoče pa gori ne kaplja :-)…).

Na Strmci piha čez Petriča in Erzo pride na idejo, da je pa to prava smer za Lipovec ali Špilnik (ali pa Gabrovico). Ker smo na križpotju odvijem na levo in smo na kolovozu gor na sedelce med Lipovcem in Špilnikom. Na levo zgleda bliže, pa še kolesnice so po hribu gor. In smo na vrhu travnika.

Erzo se že rihta, Mega pomaga, kot vedno. Piha z leve in občasno poševno dol. Erzo potegne naprej in laufa, laufa in je že skoraj v zraku … in še polaufa in je v zraku. Pa še jaz v tangicah in s cota klasse. Mogoče kak korak manj, ampak laufati je pa treba… V zraku kaplja že malo močneje, ko zavijem na desno za Erzom proti Studenu. Ko pridem nad vas, Erzo ravno pristaja na travniku pri vasi

in čez nekaj trenutkov sem pri njem.

Zoranov let

Zoranov let

Zloživa in do ceste, pa je tudi že Mega pri naju.