131004 Zavrh P1043 16:42:44

Ne morš verjet! Spet Zavrh ! Ampak, kot pravi Erzo, je to ta teden najboljša destinacija v SLO. In smo zmenjeni ob 14.45 na Šodru. Mateja mi da košarico, čeprav je na vsak način hotela iti (ampak služba ji je važnejša kot jaz … in celo kot letenje) in tako startam sam iz LJU.

Mire že čaka, še Erzo in Redstar in že se zbašemo k Redstaru, saj naj bi prišel poleg Deluxa najmanj še Slak. Pa ne pride in tako se en poln in en prazen (Deluxov) kangoo odpeljeta gor (rezerve pri Škorpijonu ne rabimo, ker bomo itak prišli vsaj do Verda, a ne?).

Na poti na start piha najmočneje te dni in tako tudi na startu, pa še bolj S je kot V tendenca. Emil je prišel “od zadaj” in že postavlja. Redstar in Boris tudi začneta takoj, Erzo (viteško) še malo čaka. Najbolj pa cincava Mire in jaz. Še zlasti, ko se Emilu udre pod startom in res nizek komaj prileze okoli roba nad Borovnico. Tudi Redstar in Boris sta nizka, ampak za robom pa vsi dobijo dviganje ob Trebelniku. Tudi z Erzom je podobno.

Midva še malo modrujeva (cincava), potem pa se le odločim in v drugem hrbtnem poskusu (kar lepo ga dvignem in zbalansiram) odletim. Bolj ven in počasi proti vetru okoli roba (sploh ni šlo tako dol, kot sem pričakoval 🙂 ). Tu začnem počasi nabirati in se dvignem nad greben, kaj dosti več pa ne morem (tudi ostali so nekako v teh višinah). Mirko se kmalu pripelje za menoj in začne nabirati, jaz pa spet poskušam malo bolj zunaj proti Škorpijonu. Ni takega dviganja kot prejšnje dni, ampak drži pa le. Emil in Boris se že vračata z Javorča (oba nizka), ko jaz le dobim rahlo dviganje in spet malo naberem pri Lipovcu. Ostali se vozijo sem in tja zadaj na pobočju, jaz pa po zunanji varianti in se s počasno curažo odpeljem mimo Javorča do Vrhnike in pristanem na fuzbal placu.

Zoranov let

Zoranov let

Ko pospravim, nad mojo glavo preleti Boris usmerjen na BJja,

Borisov let

Borisov let

za njim pa še Emil, ki pristane v Stari Vrhniki.

Emilov zmagovalni let

Emilov zmagovalni let

Erzo, Mire in Redstar pa pristanejo na travniku pred Verdom.

Mirkotov let

Mirkotov let

 

Erzov let

Erzov let

 

Erzov komentar leta: itak sem scuru; ko pa sem se v drugo znašel pod Trebevnikom nisem pobral in sem si s 500 m višine želel prit le do Škorpijona: zneslo je pa kar v Janezovo vas. Ko sem preletel avtocesto sem dobro pogledal, da ni prišel šleper, tako nizko je bilo!

Spet je bilo v redu :-).