131011 Kovk P1048 17:17:37

Dopoldne vesoljni potop in vse kaže, da danes ne bo nič. Pa vseeno pogledam Aladina, ki pa napoveduje popoldan razjasnitev in celo sonce. Malo mi gre na smeh, ampak ko pokliče Boris, da bi popoldne šli na Koreno, sem seveda takoj za. Če le ne bo ulivalo. Pokličem Erza in smo “zmenjeni”.

Še dva norca (Planinšek in Gošte) se odpravljata na jug (na Lijaku je že sonce…) in Erzo (ki ne verjame, da bo popoldne res kaj) ju usmeri name. Ko pokličeta,  je zame prezgodaj in ju skenslam. Bom raje počakal na četrto in Koreno. Pa me okoli 14h pokliče Erzo, da je že na Razdrtem (s Planinškom in Goštetom ), ker ga je na obrate baje pognal Gorazd !

Ko se slišiva z Borisom je vse od Primorske do Karavank že v soncu, vleče lep J in cilj je spremenjen – Kovk. Na poti v Logatec se še koordiniram z Andrejem, ki pa se odloči za Nanos s Tomom.

Andrejev skok z Nanosa

Andrejev skok z Nanosa

V Logatcu prestopim v kangooja k Špeli in Borisu in gasa od zadaj na Kovk. Na startu idealno, mogoče malo šibko, ampak takoj postaviva. Boris v tangicah potegne svojo kraljico prvi, potem pa Špela raztegne še meni in lepo hrbtno odletim v prvem poskusu.

Desno do Podrte in tu se matram in drajsam in nabiram (Boris je že kmalu nad grebenom), dokler se končno ne spravim nad greben. Spodaj je bilo bolj ozko in sunkovito, ko pa sem enkrat nad grebenom, so dviganja bolj enakomerna in široka. Naberem do 1050, ko se od Čavna vzdolž grebena pripelje Erzo in me podreza, da gre naprej na Nanos. Usmerim se za njim, v bistvu gre dol zelo počasi, ampak ko se nasloniva na pobočje nad Vipavo (jaz sem pred Plazom, Erzo nad -za njim), gre samo še dol. Ko se približujem Turi, sem že tako nizko, da se odpeljem samo še na travnik preko avtoceste, kjer pospravim in počakam na Špelo.

Zoranov let

Zoranov let

Erzo se obrne in odpelje nazaj do Vipave.

Erzov let

Erzov let

Ko me Špela pobere, gremo še po Borisa, ki pristane malo za Vipavo.

Borisov let

Borisov let

Potem pa še na čajček in kavico v picerijo v Vipavo in domov. Ne moreš verjeti, kakšen zaključek dneva, glede na jutranje namakanje :-).

 

Erzovo videnje: Ko me ob 12h kliče Gabi in me obvesti za plan Koreno, se sam v sebi malo posmejim, morebiti pa tudi naglas, saj je še pol ure nazaj, skozi celo dopoldne vlivalo kot v tropih, zdaj pa se povsod vlečejo megle. (Menda tedaj v Lj na polno sveti sonce.) Nekoliko zatem ob 13:24 ga žge skozi LJ neustrašen par Gošte – Planinšek in me vabi s sabo na Lijak, kjer bo sonce. Odklonim. Pa me ob 13:45 kliče kralj Vremšce, kaj da delam in da so baze, ker je vse porinlo gor! Film poči. Ustavim prej omenjeni konvoj v PO, da me počaka, vse ostalo pa je že zgodovina – vožnja po bazcah na 1400. In kdo je dopoldne upal na kaj takega?