131018 Kovk P1056 14:53:25

Danes je seveda spet lepo in prva je Lusja, ki zbira jato za ob 10.30. Meni je prezgodaj, ker moram  narediti v službi, kar nisem včeraj. Naslednji je Erzo, ki bi šel ob 11h. Seveda Lijak. Tudi to je še prezgodaj in slišim se z Lukom, ki je tudi sam in tudi nima namena iti kamorkoli pred 12h, saj bomo sicer itak čakali na startu…

Tako pri Grudi prestopim k njemu ob 12.30 in gasa od zadaj na Kovk. Na startu kup zmajarjev in Desus liga in še enih par. Piha ravno prav, vendar v sunkih z občasnim zatišjem. Postaviva med ostale in se začneva pripravljati (prisotni opazijo nekaj manjših lukenj na mojem Rooku !:-( ).

Desusovci malo motovilijo po startu in tako izkoristim priliko, ko ponavljajo starte (Luka prijazno pomaga vsem postavljati, da bi ja čim prej izpraznili start 🙂 ) in potegnem hrbtno in v prvem poskusu odletim :-). Luka izkoristi priliko malo za mano med zmaji in Desusovci.

V zraku me lepo dvigne in grem na desno do Podrte, kjer sem že nad grebenom. Dviganja so ozka in sunkovita. Nekajkrat lepo naberem do 1100, ko pa se zapeljem naprej po grebenu proti Hublju, hitro izgubim. Spet nazaj in ponavljam vajo še nekajkrat. Luka kar nekaj nad mano lepo vleče proti Hublju in ga sploh ne požira tako, kot mene. Počasi prihaja glavnina jate z Lijaka (slišati je predvsem Erza po postaji) in ker imam sunkovitega dviganja nad Podrto zadosti, se odpeljem bolj nad start. Tu je podobno, nekajkrat me kar zruka in enkrat rahlo klofne. Ko vidim, da Erzo piči proti Vipavi, naberem, kolikor znam (do 1200) in grem za njim. Najprej gre lepo, potem pa kar požira in pripeljem se do pobočja s 450 pod Plaz. Tu še malo motovilim in iščem, ampak ne najdem in počasi izgubljam in se predam in odpeljem ven do travnika pred avtocesto.

Zoranov let

Zoranov let

Ostali so se v večini rešili in obrnili Nanos in pristali pri Anji, kamor jaz tudi pridem – s štopom.

Erzov let

Erzov let

Z Lukom malo čakava, da Desus omogoči prevoz gor po avto in potem je konec za danes.