131031 Sveti Primož pri Velikih Laščah P1061 11:56:29

Zjutraj panika, kam naj gremo: Erzo ima službo in bo šele kasneje; jaz bi na Golte (Franc Rakun mi pove, da bo OK in se splača priti tja, samo velikega jadranja pa ne bo…), Mateja ne bi, Manca skoraj bi, pa jo oblačna slika iz Savinjske doline odvrne dokončno. Predlaga Primoža in kasneje Zavrh. Mene Primož spomni na spihani Oslonik zadnjič in neham težiti z Goltemi.

Mateja do mene ob 9.50 Češna se pridruži in mu je prav karkoli. Gasa proti Vel.Laščam. Vmes Mega, ki bi naj prišel od spodaj čez Cerknico, odpove, ker mora zlagati drva (haloooo !!!) – mogoče pride kasneje na Zavrh (seveda je potem na Zavrhu  🙂 ).

Pod Primožem prisede še Manca v LCja in gor.

Na startu piha. Začnemo modrovati… Jaz vmes zasilno poflikam padalo (v bistvu mi ga Manca z mojo fliko 🙂 ). Potem še malo modrujemo, ker še vedno piha v sunkih in ne kaže na zmanjšanje. Ko je umirjeno močno, piha skoraj lepo gor, ko prbije močneje, pa šumijo smreke na desni, trakci pa vsak po svoje in v večini kažejo bolj z leve.

Ker je moje padalo raztegnjeno, imam čakanja kmalu dovolj in ga nekajkrat hrbtno dvignem in pri zadnjem, malo lepšem dvigu, odletim, ko je eno vmesno malo bolj umirjeno obdobje (še nikoli nisem videl tu enega lepega starta, ampak je vedno vsakomur padalo bolj ali manj feclalo…).

Najprej me požre in ne gre skoraj nič naprej (še v zic se ne upam zbasati), potem pa le prime in me vzdigne. Ker me šejka in čutim močan veter z desne, si želim samo čim bolj stran od pobočja in ko sem enkrat dovolj stran, samo še scurim na uraden pristanek (čeprav zadnji del kar drži).

Zoranov let

Zoranov let

Ko pospravim, ostali še niso odločeni. Mateja bi letela (malo se je umirilo tam zgoraj…) in nekajkrat dvigne in potem odleti. In zajadra in jadra in jadra (jaz pa spodaj zelen od zavisti kot trava naokoli 🙂 ) in po pol ure pristane blizu mene. Super je letela in je vesela kot radio !! Ko pospravlja, preostala zgoraj še nista odločena… Maretu menda ni in končno odleti Manca. Tudi njo lepo drži, čeprav se niti ne trudi jadrati. Ko pristane pri naju, se še Mare odloči in odleti. Tudi on je kar nekaj časa v zraku, preden pristane v gnojnico ob bližnji kmetiji.

Maretov let

Maretov let

Preda moj avto ključ in z Manco gor po LCja, medtem ko Mateja in Mare umivata gnojnico s padala…