131203 Krvavec P1070 14:48:41

Danes na Primorskem še vedno nabija burja in zdi se mi da bo prava izbira Krvavec. Pokličem Erza, ki je, presenetljivo, takoj za (“ja, to je danes po moje edino smiselno, sem tudi jaz gledal…”). Še Mega obvestim o zbornem mestu na Britofu in smo zmenjeni.

Ob 12.25 presedeta k meni in gasa pod Ambrota, kjer ravno pristaja Cigla. Pove, da je bilo super jadranje na V robu. Malo še čakamo Simeona, potem pa se Cigla javi, da gre z nami do gondole in bo prestavil avto dol.

Gondola+sedežnica je 13+(2) € in že brenčimo z jajčki gor. Pri šestsedi z mimoprivozečim Guidom počakamo Simeona, potem pa se 15 min sončimo na zajli do vrha Krvavca. Piha V (5/7 cca) in Malina pegla ob V robu sem in tja. Snega skoraj nič. Simeon se odloči za Zvoh in odšiba.

Pri postavljanju pomaga Guido (ki danes samo borda). Šele v četrto mi uspe padalo hrbtno stabilizirati, potem pa stopim v zrak proti Kamniku. Erzo je že vmes odletel, malo za mano pa je v zraku tudi Mega. Vozimo sem in tja ob pobočju in se izogibamo eden drugemu (vmes se vsake toliko pridrajsa še Malina). Počasi kar ujamemo ritem, tako da si preveč ne nagajamo. Občasno odpeljemo tudi bolj ven, tudi proti Zvohu.

Čez kakšne pol ure se Mega odpelje v smeri Kamnika in jaz za njim. Erzo pa v smeri Kompotele. Mega lepo drži, mene pa začne požirati vedno bolj, bliže kot sem Kržišču. Tudi z gasom gre naprej le 15, tako da raje odvijem desno in se vmes zapeljem do Jezerc, nato na V pobočje Ambroža in curim še naprej nad Grajca. Šele tu spet prime in malo naberem. Kmalu smo spet vsi trije skupaj in drgnemo Grajca, dokler se ne naveličamo (jaz prvi…) in odvijem na pristanek.

Zoranov let

Zoranov let

Erzov let

Erzov let

Erzov komentar leta: je dohtar reku, da samo z ležanjem ne bom ozdravu…. Naslednjič bom še še bližje pogledat, kje sem 23.2.1990 že skočil-štartal s padalom s Kompotele

Komentarji (4)
  • 1.Aleš Bajda : svež mrzu luft zdravi… 🙂 8) [03.12.2013 18:06]
  • 2.Simeon Klokočovnik : Da nam bi uspelo priti na drug stran Košutne, do Kompotele, tam pa iz Bistrice še lepše vleče kot tu na Krvavcu, pa si ti precej daleč zlezel, mene je koj požrlo. [03.12.2013 19:25]
  • 3.Andrej Erznožnik : a misliš okol Mokrice? Tam zad bi moral bit Sever, da bi bilo uporabno. Bil je pa le en V-SV [03.12.2013 20:16]
  • 4.Simeon Klokočovnik : Ne ne, tam zad pozim vedno SV gor piha in danes se je prav čutilo, da obliva hrib. Sumim, da že iz Logarske, no pa da ne bom preveč pameten. [03.12.2013 21:01]
 

Ko pospravimo, še malo klepetamo s Ciglo, potem na pijačko pod Jenkovo.

Tu pa nas zaskrbi, kje je Simeon. Na klice se ne odziva, nobeden ga ni videl ne startati z Zvoha, pa tudi v zraku ne. Zapeljemo se pod gondolo in njegov avto je še tam (brez pozabljenega telefona v njem 🙂 ). Še bolj nas zaskrbi. Odpeljemo se še gor v Stiško vas in že hočemo klicati GRS, ko zagledamo samotnega padalaca, ki vozi v smeri Stiške. To je lahko samo Simeon. Namesto, da bi pristal zgoraj, pa zavije nazaj v kotel. Hitro z avtom dol do gondolske postaje, kjer ujamemo njegov atraktiven pristanek sredi parkinga !! Malo ga za šalo oklincamo, kam da je izginil, potem pa veseli, da je vse OK, naprej proti LJU. Super letenje :-).

Simeonov 1.let

Simeonov 1.let

Simeonov 2.let

Simeonov 2.let

Simeonov komentar leta: Prijeten sonček in prijetna družba. Je pa res, da prejšnjih 10 let sta bila kvečjemu dva hkrati gor , zdaj pa kar naenkrat gužva. Ciglič pa Piškur sta kriva.
Komentarji (1)
Simeonov komentar 2.leta: V drugo pa manj sončka, ki ni več štopal V vetrc, pa je bilo idealno, pa spet fajn družba.