131215 Čaven P1083 14:18:11

Čaven 5.dan. Zjutraj sicer spet navijam za kakšne druge variante (Golte, Goljak..), pa je spet Čaven najbolj siguren (predvsem za nabiranje minut, za prebijanje 400tke 🙂 ) saj je danes prava burja in ne bo popusta kje drugje…

In pravi Mateja, ko se peljeva proti Vrhniki: “vem kaj boš napisal danes” (glej prvi stavek…). Pobereva Manco in Erza na Železniški in basajoč se s slancima (dobava: Manca, proizvajalec: vrhniški Šiptarji), do Unca, kjer stlačimo najprej Megov rukzak, potem pa še njega v LCja in z mojim zmernim gasom do Lokavca, kjer nas ob 11.50 že čaka Samo z ostalimi (ki vsi že čakajo od 11h, ker je Samo razumel naš start kot prihod 🙂 ). Seveda smo deležni ustreznega zbadanja… Padala so naložena na streho, ker je v kombiju vsaj 13 padalcev… Samo nas samo odloži in dol po 2.rundo.

Na startu piha z leve (skoraj tako kot 2.dan) in predvsem novi na startu začnejo takoj postavljati (Dean Lozej, Franci Reven, Jože Vidmar,…). Že vpeljani raje malo počakamo, da vidimo, kaj bodo pokazale sonde. Jaz sploh želim biti kasnejši, saj sem včeraj prvi sam oral proti Lijaku.

Večina jadra pred startom in celo rahlo nabira. Tudi Erza zagrabi in ko je na ful obratih, odleti celo brez čelade! Za njim Cimerman, potem pa pride vmesna runda (Idrijci) in še 2.runda (Gluhi, Luka Slak,…) in rata res gužva.

Starta Manca, pa jaz (raje naprej, da se ne bi ponovil 2.dan) in za mano še Mateja in potem še Mega. Drajsamo levo desno pred startom, eni so že globoko spodaj, drugi vztrajamo ob spodnji etaži. Erzo je že potegnil za vogal proti Lijaku (kamor danes jaz ne nameravam) in sporoči, da je tam zadaj kar razrukano. Občasno burja ponudi kakšen sunek (da ne pozabimo, da je burja). Ko grem enkrat za rob me odpelje s 45, nazaj pa se dosti niže komaj privlečem s 13. Sicer se spet poberem, ampak do starta  več ne morem gor. Občasno smo skupaj Mateja in Manca, kje je Mega, ne vem. Ko začnem zgubljati, se odpeljem ven nad Lokavec in začnem pristajati. Vidim, da je Mateja nekaj pred (pod) mano, Manca pristaja. Erzo javi: “Čaven…1600… Erzo tukaj…”, da nam je jasno, kako in kaj. Nad tlemi postane burja bolj živahna, tako da vsi pristajamo z nekaj guncanja na travniku pod parkingom.

Zoranov let

Zoranov let

Ko pospravimo, do LCja, zorganiziramo prevzem Erzove čelade (počakamo Sama) in v Ajdovščino na tortice (Zoran dve, večkrat poudari Manca 🙂 ) in … čakanje. Vidimo, ko priletita Erzo in Mega v večerni zarji od Čavna in potem še kar traja (“Erzo, Mega, kje sta?” Erzo: “Pred Anjo, Mega je ob meni” – Mega: “ne ob tebi, nad tabo…”), da ju naložimo pri Anji.

Erzov let

Erzov let

 

Megov let

Megov let

 

Potem pa gasa proti domu (no, z mojim zmernim gasom) :-).