140121 Gorenja vas-Polica P1123 13:19:53

Napovedan SV in dež, pa je zjutraj ne večih kamerah  po Slo sonček z nizkimi meglicami. Mene mika Dolenjska. Erza mika Dolenjska. Desus sporoča, da je na Višnji neugoden veter in rosi…

Rutar ob 12.15 in v LCja in do Grosuplja. Ko se peljeva po lokalni cesti proti Polici, oba opaziva vsak svoj rezervni travnik, če  Gorenja vas ne bo OK. Na križišču gor skozi Dolenjo vas pri Polici, potem Gorenjo vas pri Polici in še malo gor na ogromen travnik.

Ta štart so odprli Desusovci in je prekrasen, samo danes je obilno pognojen in moker in blaten. Piha 2-3 idealno gor in postaviva na skrajnem gornjem robu. Potegne Erzo in po troskoku je v zraku, vendar se le počasi prebija naprej skozi občasne močnejše sunke vetra. Visoko čez hiše in pristane na travniku na nasprotnem pobočju.

Erzov let

Erzov let

Potegnem še jaz in sem po štiriskoku v zraku. Precej manj me dvigne, me pa zelo zaustavlja (cota je še vedno konkretno vlažna…). Za Erzom čez hiše si ne upam (prenizek) in pristanem v dolinici pod cesto za gor (nad glavno dolino spodaj).

Zoranov let

Zoranov let

Pospravim in gor na cesto, kjer dobim gsm signal in klic Čerčka, da prihajata z Vojcem na Erzovo vabilo. Pri prvi hiši mi prijazna mladenka ponudi pomoč=prevoz skoraj na vrh. Še nekaj korakov peš in z LCjem dol do Erza.

Še malo dol do križišča, kjer se pozdravimo s Čerčkom in malo kasneje še Vojcem. Onadva gor, midva naprej.

Erzov komentar leta: Prekrasen štart ste odprli Desus! Podoben Nogradu, le še veliko lepši. Všeč.