140121 Primskova gora P1125 16:02:41

Ker pa ura še ni  tri, greva še na en bolj zaresen start (Primskovo goro predlaga Erzo), če bo.

Nazaj na avtocesto, do Ivančne gorice, mimo Stične in skozi Šentvid pri Stični in Radohovo vas na Primskovo goro, kjer smo se enkrat že razgledovali.

Na takrat izbranem startu piha V kar je čisto z leve (meni sploh ni simpatičen). Še gor do cerkvice, kjer je meni bolj simpatičen potencialni start, ki pa zahteva J (in je trenutni veter že skoraj od zadaj…). Doli je že rahlo megličasto in vse skupaj tudi malo mračno, tako da se že skoraj predava. Pa Erzo vseeno hoče pogledati še po kolovozu pod vasjo.

Zapeljeva dol in odpre se prekrasen travnik, kjer piha idealno po pobočju gor. Vzameva robo in na travnik. Situacija mi je vlažno nesimpatična, ampak prilika je tu.

Erzo postavi, dvigne in odleti in takoj odvije desno čez gmajno ven.  Malo zavjuga sem in tja in pristane pri kmetiji v dolini.

Erzov let

Erzov let

Potegnem takoj za njim in se odpeljem malo niže proti sedelcu in potem desno ven. Sem nekaj nižji, vendar vseeno varno čez gozdni rob in nad dolino. Pristanem na sluzasto blatno mokrem travniku pod isto kmetijo, kjer se Erzo že pogaja za prevoz.

Zoranov let

Zoranov let

Ko pospravim in pridem gor, nama domačin že ponuja lokalno kapljico (jaz vozim in se ubranim). Malo nakladamo, potem pa naju zapelje gor do vasi. Prijazno se posloviva od prevoza, pretovoriva v LCja in še na kratko izvidnico na sosednji hrib.

Dan se že končuje, zato obrneva v dolino in nazaj proti Lju. Še tretji novnov (nov) 🙂 .

Erzov komentar leta: 3. nov danes: Tretjič v življenju na gori, vsakič sem se spogledoval z letenjem. Prejšnjič smo že določili dva možna štarta – če bo pihalo prav. In danes seveda ne piha prav, zato nekam pod hiše, kjer “odkrijem” obsežne travnike za današnji veter (JV, V). Prvi olc treki tule. Spodaj pa kmet, ki naju je zapeljal nazaj po avto pove, da se je tod nekoč že letelo. Turčin bi morda kaj vedel (več kot 15 let nazaj)?