140210 Vinska gora P1138 16:24:04

Danes pa nisem našel nič (povsod dežuje ali pošteno piha JZ). Z Manco se večkrat slišiva, ker bi ona danes na vsak način nekam šla. Jaz tudi. Erzo nima nobene potrebe, volje in ideje (“je pač tak dan, da ni za nikamor…”). In se predam.

Pa pokliče Manca malo pred 14, da bi pa šla na Prebold dvigat padalo, če nič drugega. Paralelno pogledava kamere. V Savinjski je celo nekaj kapljic sončka (na eni kameri 🙂 ). Sploh ne razmišljam več in zbezljam iz službe direkt do Manca studio in jo naložim v LCja in gasa proti Štajerski. Šele potem začneva razmišljati v rahlem dežju, ki naju spremlja iz LJU. Po analizi podatkov iz HTCja je jasno, da je JZ v višinah vse bolj močen, pa tudi, da je Prebold vprašljiv (Manca je bila prepričana, da je obrnjen bolj na J).

Ko prideva na šolski teren, poskušava najprej kar gor na start, pa naju ustavijo podrta debla čez cesto. Na pristanku piha ravno prav močno – le da piha dol namesto gor 🙁 . Predlagam Vinsko goro (Manca še ni bila).

Na AC in izvoz Velenje in cikacaka do Vinske gore. Zapeljeva mimo čmokastega pristanka in gasa gor (70% verjetnost, da greva prav…). En ovinek se mi zdi pravi za na start, in ko zapeljeva še malo naprej, je jasno na bo res. Nazaj. Zaparkirava. Jaz se preoblečem iz civilke in vzamem robo, Manca hoče najprej videti.

5 min dol do travnika, ki je skoraj kopen (in tudi kar blaten in moker). Piha rahlo dol (?!). Šoštanj kaže šibek JZ veter (kje je tisto nažiganje v višavah, npr 8/10 na Maliču ?), nič sumljivega. Takoj me zagrabi poželenje (čeprav ta start že imam – no, letos še ne 🙂 ), Manco pa sploh ne (ne bi vlačila sedež in novo padalo po tem čmoku tu in doli…). Pa sva zmenjena. Razvleče mi mokro coto, medtem ko se vdenem v tangice in sem pripravljen.

Malo čakava, da za trenutek poneha pihanje dol in zalaufam in gre padalo počasi gor, pa kar še laufam in zagrabi. Samo odpeljem se ven in scurim na pristanek po 4 min. (po tem pobočju se hladen zrak zliva dol, doli pa skoraj nič…).

Zoranov let

Zoranov let

Med pospravljanjem je Manca že ob meni.

Začne rahlo deževati, ko se peljeva proti Trojanam, kjer zaključiva avanturo na cukru 🙂 .