140213 Lijak P1140 16:39:52

Danes končno sonček. Manca prijavljena za ob 12.30 (njen Modus začasno umrl 🙂 ), Erzo še vedno bolan in leži. Mega pripravljen na start (od doma 🙂 ).

Poberem Manco pred Manca Studio in do Unca in naprej. Jutranji sonček je že od Ljubljane naprej izginil za vedno bolj gostimi oblaki. JZ veter narašča skladno z napovedjo. Kovk že javlja 8,5/11, nekaj jih je zbežalo z Lijaka (Istok & Co na Brestovico, Valiča in Suša na Vremščico), Ščuka javlja, da je na Brkinih zelo močno.

Pod Vremščico, pa nas tu Suša ustavi, ker je gori premočno (tudi za Valiče…). Pod Lijakom nabija J in 5 ali 6 padalcev visi visoko  gori med Lijakom in dolino. Malo nakladamo s Kantetom, potem pa gor.

Za en Iggyjev kombi padalcev čaka na startu s spakiranimi padali, ker nabija veter, kot ga tu še nisem doživel (Iggy sicer nameri samo med 8-10 ??). Ker nimamo kam drugam, bomo počakali na boljše čase. Čakanje izkoristim za sušenje cote (ki je hitro suha v tem vetru). Medtem pride Pijakovski z reklamnim Ozone Zero speedglyderjem in Kantetom, ki ga je prepričal za testiranje. Kante res postavi (svoj težek zaprti zic) in se vpne in dvigne 17m2 in ga izstreli navzgor (bravo za pogum !!). Malo za njim še Tomaž iz Gorice z novim 777 speedglyderjem s podobnimi efekti. Ostali (razen dveh) poberejo robo in se z Iggyjem odpeljejo dol.

Mi pa še čakamo. Zadeva se začne umirjati. Postavita in po malo taktiziranja odletita preostala padalca. Potem pa se še midva z Manco odločiva in greva po robo (najprej razmišljam o Nuptseju, pa se je toliko umirilo, da na koncu kar I.klasso vzamem).

Postaviva na dnu starta z Megovo pomočjo, potem jaz še kompliciram s strganimo elastiko za kokon, medtem pa Manca odleti. Mega mi pomaga rešiti problem in potegnem hrbtno in stopim v zrak. V začetku kar lifta in grem naravnost ven, dokler ne začne spuščati. Obrnem nazaj in ko sem bliže V robu, spet lepo dviguje. Manca medtem pristane. Više ko gre, močnejši je J. Še malo sem in tja, potem pa daleč ven in počasi dol na pristanek, kjer pristanem po 40 min.

Zoranov let

Zoranov let

Leteli smo 🙂 , čeprav v začetku ni kazalo tako…