140226 Gozd P1149 14:58:42

Zjutraj še lepo in sončno, vendar se hitro slabša. Močan JZ na 750 čez SLO, višje močneje. Erzu danes ni treba.

Informacije s terena: Nevidni MM javlja v Hrastovljah močne sunke; Gorazd je popolnoma razočaran nad svojim M6 padalom, Vremščica je pa tudi močna in črnice po nebu in ne priporoča, ampak tale M6 je pa res katastrofa…; Božič pravi, da sta Kovk in Čaven skoraj v bazi in na tleh nabija,…). SZ Slo naj bi ne bila tako močna in mi pride na misel, da grem pogledat v Polhov Gradec (Grmada Z ?).

Po tleh v dolini ni močno, piha pa Z, ali celo malo SZ. Pa se zapeljem gor po cesti  proti Sv.Uršuli. Pri Mežnarju stopim iz avta in prbija ob pobočju dol – čisti SZ in to kar močan. Samo obrnem in dol.

Erzu ponudim Sv.Ano (ker sem ravno v tistih koncih), pa ga ne gane. Gozd javlja ves dopoldan J med 3 in 6, Ambrož in Krvavec pa SZ, tako da se pač zapeljem na Gozd na tolažilni skok.

Ko pridem gor piha rahlo dol. Vse zakrito in oblačno. Ko postavim coto in se pripravim, prideta še dva optimista. Potem pa spet rahlo pihne gor (malo JZ) in res elegantno dvignem coto in stopim v zrak, to pa je tudi vse od vetra. Odcurim daleč na levo, ko je že kritično, obrnem in komaj pricurim na pristanek.

Zoranov let

Zoranov let

Ko pospravim, pristaneta še ona dva od zgoraj, ki pa imata tudi avto zgoraj. Kakšne pol ure čakamo, da končno nekega mimovozečega nahecam za prevoz gor…