140304 Kozjek P1159 17:13:12

Močen SV v JZ in SV SLO. Postaje (tiste, ki delajo) to potrjujejo. Sicer pa nebo kilavo, večkrat tik pred dežjem, večinoma povsod pokrito, z rahlimi prebliski sonca. Erzu ni preveč, šele ko omenim raziskave na Dolenjskem, se malo napali in sva zmenjena.

Nekaj čez 14h pri Rutarju, zmečem robo v enoprostorca in gas po avtocesti dol v smeri NM. Prvič odvijeva dol na Višnji gori in si začneva sistematično ogledovati vse griče med Višnjo goro, Ivančno gorico in Muljavo. Veliko novih krajev si ogledava, vendar ne najdeva nič uporabnega (za današnji veter…).

Še enkrat nazaj na avtocesto in pri Biču ven, še raziskave, dokler za Babno goro, že v prihajajočem mraku, le ne najdeva lepega, večinoma travnatega  griča, ki izgleda idealno (skoraj šolski teren). Hitro sva gor, potegneva robo iz avta in se  naštimava.

Moja cota je čudovito suha, kot že dolgo ne (Erzu gre hvala za nočno sušenje). Veter je kar močan, dvigne Erzo in celo malo jadra sem in tja na pobočju, potem pa pristane skoraj 100m niže v kotanji.

Erzov 1.let

Erzov 1.let

Jaz medtem preverim štrikce in malo dvigujem coto (včerajšnji neugotovljeni vozel ?, Slakova nočna telovadba s padalom ? …). Medtem pridivjata dva mlada motorista, da od blizu vidita padalo. Ko se prepričam, da je vse v redu in ni nikjer kakšnega čudnega zategovanja ali zameštranih štrikov, se obrnem in stopim v veter. Malo sem in tja in sem zraven Erza.

Zoranov 1.let

Zoranov 1.let

Med pospravljanjem je eden od mladih motoristov že pri naju.

Erzov komentar leta: po beganju in iskanju drugih potencialnih štartov, tole pred temo: res šolski štart pod gričem, kjer je nekoč stal grad. Malo zajadram. Morebiti bi bilo tole zanimivo za DESUS, da ne bo samo Gradišče, pa včasih Nograd:) Spodaj nas pričaka mopedist Blaž in naju spelje gor, da greva še 1x in na koncu še po avto. Sem se na mopedu počutil kot v Braziliji. Hvala Blaž.