140325 Gorenji vrh pri Dobrniču P1177 11:29:07

Bolj ali manj oblačen in lokalno deževen dan z šibkim V, SV. Torej projekti na Dolenjskem, kjer sva nazadnje z Erzom nehala (pa je še toliko gričkov 🙂 ).

Danes se nama, malo čez 10h, pri Rutarju priduži še Simon Grimšič. Glede na napovedani veter in dejansko pihanje, ki ga javljajo postaje, gremo kar na lokacije, ki sva si jih zadnjič in predzadnjič ogledovala.

Med potjo občasno že vozimo skozi dež… Najprej na Gorenji vrh pri Dobrniču (malo naprej in nad Šmavrom).

Na že znanem travniku pod vasjo piha lepo gor (JV !). Erzo postavi na najvišjem delu travnika, jaz pod stopničko ob pomoči Simona, ki je zadolžen, da pride po naju dol, potem pa še on… Erzo potegne in laufa-stopnička-laufa in se odlepi in lepo nad hišami, šavjem in kablom v dolino do ceste pred nasprotnim pobočjem.

Erzov let

Erzov let

Potegnem coto še jaz (pred stopničko) in laufam-laufam in se odlepim in še z več višine kot Erzo preletim omenjeno. Pristanem blizu Erza.

Zoranov let

Zoranov let

Čez nekaj minut je Simon že tu in naju naloži in gasa nazaj gor. Sedaj je na vrsti Simon, jaz bom šofer, Erzo pa bo seveda še enkrat. Na travniku sedaj piha 90st z desne (JZ !?), kar opravičimo z dežjem in oblaki, ki živahno delujejo tu in tam naokoli. Postavita in čakata na obrat, potem pa se po cca pol ure predata in spokata in gremo nazaj čez grič – naprej, na že ogledane lokacije, primerne za aktualni veter.