140328 Lijak P1185 15:58:29

Danes se obeta lep dan z močnim SV. Manca, ki je danes frej, navija za Lijak. Erzo sicer predlaga Zavrh, kot najboljši potencial za danes, ampak na koncu se vseeno odločimo za Lijak.

Na Železniški se dobimo ob 11h Manca, Erzo in jaz. Na Unc po Mega in pod Lijak. Tu se močneje zavemo dejstva, da je danes tu tekma, saj je start zasut s tekmovalci, ki še čakajo na pogoje. Pride še Nevidni MM. Samo nas zapelje gor. Tu še piha nepričakovano močno dol in začne se čakanje. Prej smo si rekli, da bomo počakali, da tekmovalci izpraznijo start in se ne bomo rinili. Pa čakamo in čakamo.

Ko postane resno dolgcajt, Manca potegne kocke… Medtem pride tudi Lusja (ki je bila obveščena, da smo tu in da se obeta, da bo…). Začne pihati gor, tekmovalci se začnejo premikati, brifing, štart se odpre, naenkrat panika… Štartajo en čez drugega, na videz pravi kaos, še dobro, da se nič ne zgodi. Luft je popolnoma zabasan s tekmovalci, ki čakajo na začetek. Mi medtem dokončamo kocke. Panika zagrabi tudi Erza (da ne bo kaj zamujeno 🙂 ) in odide k Nevidnemu na rezervni start in enkrat vmes odletita.

Kmalu se start popolnoma izprazni in ostane nas le nekaj amaterjev. Pa se nebo pokrije in praktično neha pihati. Postavimo in Manca še ujame zadnji dih vetra. Vendar ji ne uspe pobrati in hitro scuri. Ostali čakamo na kaj sape. Tekmovalci se vračajo s prve obratne točke nad dolino proti Lijaku in večina scuri… celo na Modelarsko… Skupina, ki je bila visoko, se odpelje naprej proti Čavnu.

Erzov let

Erzov let

Ker z vetrom in oblaki ne kaže na neke spremembe, potegne najprej Lusja, takoj za njo še jaz in potem Mega. Jaz sicer poskušam nekje spodaj malo zadržati curažo, ampak čez nekaj minut smo drug za drugim na tleh.

Zoranov let

Zoranov let

Lusjin Lijak

Lusjin Lijak

Pospravimo in Manca zapelje do viadukta, kjer nas čaka Erzo, ki je šel pobrati Nevidnega pod obronke Krasa…