140331 Ambrož zg.poseka P1188 13:38:46

Ko se slišiva z Erzom sta dve varianti: Ambrož – vabi Suša, Lijak – vabi Ščuka. Kar se mene tiče sem bolj za Ambrota. Bomo videli.

Potem pa Erzo panika: ob 11h pod Ambrotom. Na poti tja obvestim, da je na Krvavcu SZ, pa tudi na Ambrotu, ampak zdaj je, kar je. Vmes pokliče Mare, da je za kakšno popoldansko kombinacijo. Pokliče še Nevidni MM, zakaj ga nismo obvestili (je kar mičkeno užaljen 🙂 ). Dam mu navodila za dostop do pod Ambrota in do starta, on pa stisne na gas do daske od Kozine naprej…

Na pristanku Suša in Erzo presedeta v LCja in gasa gor. Erzo vidi samo Štajersko z Ambrota in v tem smislu debatira s Sušo.

Na štartu že Slak, Piškur, Vidic, Snedič, Toplak, čakajoči na veter. Še mi začnemo postavljati. Dela se koprena in sonce zgineva v njej vedno bolj. Še Manci povem, kje smo. Poštarta Slakin malo za njim še Vidic in Suša, potem pa še Toplak. Slak izgine iz vidnega polja, Suša in Toplak pa kar nič ne moreta nabrati in se vozita sem in tja pred in pod startom.  Prlaufa tudi Ščuka in se začne pripravljati. Vidimo, da Vidic curi nad Grajcem.

Čez slabe pol ure parawaitinga začne malo bolj solidno pihati in potegne Erzo in še Snedic in Piškur. Postaviva še midva s Petrom in odletiva (jaz seveda zadnji). Vidim, da so zadnji startajoči kar nabrali nad start. Drajsam levo desno okoli starta, razrukano in le s težavo naberem malo nad start (do 1450). Ostali medtem proti Krvavcu in… Erzo približno z višino starta proti gondoli in tam na robu nabira. Meni je to prenizko, zato drajsam v tem razrukanem naprej in počasi začnem zgubljati. Zapeljem proti Ambrožu, pa naprej proti Apnu, najdem steber in precej navijem, potem pa spet zgubim. Še nad Grajcem nekaj časa drajsam v razrukanem in potem imam počasi dovolj in pristanem.

Zoranov prvi

Zoranov prvi

V miru pospravim.