140401 Vremščica P1191 14:46:11

Raspletem štrikce in padalo za startom, pa mi ga sunki vseeno nekajkrat sfedlajo. Ko mi končno uspe, spet dol na start.

Sedaj piha še malo močneje… Z zidkom čakam, da kaj pojenja. Pa kar noče in nabija in nabija. Veter je sedaj direktno gor. Po postaji slišim Nevidnega in Gregorja, da sta tam nekje okoli Nanosa (2000) in proti Kovku.

Končno dočakam malo manj in potegnem in ga stabiliziram in sem v luftu. Lifta gor (in malo nazaj) do 1100,  potem pa začnem počasi lesti naprej in me malo spusti. Šele sedaj si upam zaobriti, pa me samo odnese s 50km ob pobočju, nazaj proti Z pa se z gasom plazim 5…10… Grem nad spodnji start in sem in tja, potem daleč ven in še kar drži; vrteti si ne upam, mi je premočno… Po pol ure imam počasi dovolj (nabrati – do 1800 očitno ne znam v takem 🙂 ) in se zapeljem na letališče.

Zoranov drugi poskus

Zoranov drugi poskus

Ko začnem pospravljati, se javi po postaji Rajko Sila, da sta na parkingu z Valenčičem in še enim opazovalcem… in me pride takoj iskat. Marko zapelje gor na Spodnji start. Jaz gor po LCja. Nedosegljivi Erzo se javi in poizveduje o situaciji. Moji izjavi o močnem vetru ne verjame preveč in začne preverjati še pri drugih (predvidevam, ko me na hitro skensla).

Ko pridem nazaj dol, še stojijo in ugotavljajo, da je močno (izmerim 6-8/9,9-10,5) in da nima pravega smisla postavljati… Raje iščemo Nevidnega in Gregorja v zraku (po postaji javljata, da se vračata od Nanosa nazaj). Peter sporoča, naj kar grem v: 1.) Razdrto kjer bo scuril, 2.) Senožeče, kjer bo scuril, 3.) v Dolenjo vas, kjer bo scuril… Gregor je prenizek in obrne in gre nazaj na Nanos in nabere do 1800 in še enkrat (ampak sedaj je videti, da kar rine lepo v J smer).

Na start pridivja Gorazd in takoj začne postavljati: “…fantje, kakšen veter… Super bo !….”. Počakam, da Peter res scuri v Dolenjo vas in se odpeljem dol. Ko sem pri njem, pristane še Gregor.

Primčev let (približek Nevidnega MM)

Primčev let (približek Nevidnega MM)

Ko čakam, da pospravita, Erzo javi, da sta z Megom že na poti sem in naj počakam…