140411 Planina-Rovtarske Žibrše P1202 18:38:17

Dopoldne se mi zakomplicira, da sem šele ob 14.30 frej. Mateja včeraj in zjutraj kaže veliki interes za danes popoldne, potem pa nič 🙂 .

Tako se sam odpravim na svoje nove projekte (Medvedje Brdo in okolica, če se bo kaj dalo na napovedan in dejanski V). Ko se peljem mimo Logatca, se spomnim najprej na Deluxa (to je njegov okoliš…), pa ga ni… Še Samsa pokličem, ki je včeraj nekaj debatiral po OLCju okoli Medvedjega Brda, pa tudi ne more…

Najprej grem na Vrh pred Hotedršco (Erzo že odletel – doslej edini). Zapeljem se gor na start in je vse super, razen da ni JZ (piha SV od zadaj po bregu dol…).

Potem podaljšam do Godoviča in čez hribe na Medvedje Brdo. Čudovit hrib, krasen start, piha pa točno od zadaj, v rit.

Blizu imam še do Rovtarskih Žibrš, kjer je start na S na Planini (Erzo že odletel – doslej edini). Ker tu bo ( 🙂 ), grem kar z robo na start. Lepi grički in travniki, ampak na startu piha V strogo od desne in občasno od zadaj. Na dnu travnika in na desnem robu je kritičen prehod čez drevje…

Z robo malo odtavam po okolici, če bi bilo kaj na V, pa seveda ni (sicer bi že Erzo odletel 🙂 ).

Ko sem čez pol ure spet na startu piha malo manj, vendar še vedno z napačne smeri. Občasno se umiri. Vseeno postavim in počakam. Ko veter upade, odlaufam in sem v zraku in hitro za veliko smreko zavijem strogo desno skozi koridor malo nižjih smrek in sem čez. Še skozi naslednjo ožino in na travnik spodaj 🙂 .

Zoranov let

Zoranov let

Ko pospravim, pri prvi hiši nafehtam prevoz na vrh. Novnov 🙂 .