140418 Lisec-Planinca P1208 10:43:56

Erzo se danes odpravlja na Madžarsko ali Ivanščico ali nekam pač, kjer bo pač odletel vsaj 100tko…

Jaz bi pa rad zaključil obiskovanje neodletenih startov, saj je danes napovedanega le malo vetra (čeprav še vedno SV-V).

Nekaj pred 10h sem na Jezeru. Krasen sonček brez oblačka in piha rahlo gor proti Planinci. Idealno. Gor na Planinco in pešaka na start.

Na skrajnem vrhu najprej začnem pucati vejice (jih je 1 milijon od polomljene breze…), potem postavim trakec in nato coto. Piha šibko z desne, kot včeraj, vendar prebavljivo. Še nikoli nisem tako natančno pregledoval štrikcev (razlog: 1. Še 1 milijon preostalih vejic, ki se kar limajo na štrikce  2. Trofazna spodaj…) . Ko za trenutek poneha veter, potegnem, pa se zatakne za vejico ali grmiček in gre prav čudno gor in pihne spet s strani in naredim dva koraka in – podrem. Sedaj postavim bolj poševno čez pobočje proti vetru, spet pucam vejice…

Potegnem, ko spet malo preneha veter z desne in gre krasno gor in ga obrnem bolj v desno v veter  in se speljem proti desnemu delu jase (kjer so itak droti najnižji) in me lepo dvigne in sem bogato čez drote (vsaj 5m+). Naprej gre lepo mirno, vendar sem precej nervozen čez prvo stopnico, saj se drevje kar prehitro bliža. Ko sem čez rob, je nervoza mimo in do podna je ena sama uživancija. Še malo me dvigne ob V pobočju Sv.Ane, ko že mislim, da pristajam. Podaljšam skoraj do Brunarice in se zapeljem nazaj čez jezero in pristanem na travniku.

 

Zoranov let

Zoranov let

Vesel kot radio, ker nisem pričakoval, da bo danes ta dan… Pospravim v čudovitem dopoldanskem sončku 🙂 .

Za rojstni dan sem si nudil en prekrasen nestandarden let …