140512 Slivnica P1228 13:57:02

Danes se bolj na hitro koordiniramo. V glavnem ni interesa (Erzo kasneje, Manca po 13h, drugih ni…).

Pa kliče Pavlič, da bi nekam šel v naše kraje. Ker imam v mislih dopoldansko ponovitev Erzovega starta Golo-Bločice, predlagam Slivnico – za malo kasneje. Ko to zve Erzo, je takoj pripravljen (ne bo se brez njega dogajalo na Slivnici… 🙂 ) in se dogovori s Tomom za takoj.

Ko pridem mimo pumpe v Cerknici, ustavi tam tudi Tom in takoj prilagodim plane: najprej gremo vsi na Slivnico, potem pa, vsaj jaz, na Golo…

Na startu piha konkreten V (najprej J 6/8,4,  potem JV, javlja postaja…) in treba je na V rob.

proti Grahovemu s Slivnice

proti Grahovemu s Slivnice

Lepe bazice in modro nebo. Hitro postavimo in v zrak: Erzo, Tom in jaz (vsi lepo hrbtno v prvo 🙂 ).

V zraku, kot da bi se zaletel v zid proti Grahovemu. Erzo je že na koncu grebena nad Cerknico. Zelooo nizko in tam rahlo nabira. Še jaz se odpeljem tja, me za robom ob koči odplakne dol in že razmišljam, ali bom sploh do pumpe uspel scuriti. Pa dobim “steber dneva” (copyrigt Delux) in se odpeljem v 2 dveh etapah gor na 2100. Erzo me prehiti in je še kakšnih 200m više, usmerjen proti Borovnici. Naenkrat potegne ušesa in jih kar drži in se odpelje bolj proti SV. Ker sva oba pod isto temno bazo, mi daje to slutiti, da ga zauga gor (v resnici ga Naviter opozarja na kritično višino, zvem kasneje 🙂 , po postajah se seveda ne pogovarjamo, so za okras 🙂 ) in se odpeljem stran od baze. Proti Borovnici si čez tiste gmajne ne upam (kljub 2100 višine) in se odpeljem proti Uncu in seveda počasi tonem. Čudovito je s te višine gledati spodaj Megovo bajto in avtocesto in Planinsko polje (in seveda zadaj Cerkniško jezero). Z okoli 1100 pripeljem nad Unc, tu dobim še en steber, vendar kljub končnemu matranju in iskanju le za +200m. Najprej hočem proti Lazam, pa ni nič, potem pa direkt na Grmado, kjer bom že dobil dviganje, saj je močan JV. Tonem s cca 1, ko pa pridem z okoli 700 do Grmade, se mi udre z 2,5 in še komaj speljem nazaj na pristanek pri britofu 🙁 .

Zoranov let

Zoranov let

 

Tom se javi izpod Zavrha, Erzo tudi tam.

Erzov let

Erzov let

 

Erzov komentar leta: itak je pihal JV-V, da gre Emil v takem raje na Grmado. In ko se prav nizko poberem pri Cerknici, ko me poprej s štarta samo spiha, sm si ves pameten reku, da danes priletim v belo Ljubljano prek Sabočeva, kjer se ponujajo baze in naprej čez Krim. In v poden! (Tom P. prvič na Slivnici in tako bogato navije skozi, da bi z objavo tvegal disciplinsko komisijo pri domačem klubu:-)

 

Mega je seveda že doma in me pride rešit 🙂 .