140515 Kaštelir P1231 16:08:33

Danes nabija S. Oranžni alarm – rdeči alarm. Jaz pa gledan na J – proti Istri. Včeraj so na Kaštelirju lepo leteli…

Erzo je najprej bolj za ne, kot za ja (…če bi še kdo priporočil, pa še kdo šel, da se ne bova sama zafrknila 🙂 … ) . Pokličem Juvana v Motovun, ki pove, da je doli slab S in se ravno odpravlja iz Buzeta na Mlun. Pokličem še Rabiča (ki nekaj farba na Zavoju): nobenega vetra, vse pokrito, proti morju bolj jasno. Erzo sheca Mega (da se ne bova sama zafrknila 🙂 ).

Vrhnika-> Unc-> med potjo smo zmenjeni za Kaštelir. Juvan najprej pove, da na Mlunu 0, kasneje, da je obrnilo na SZ (on gre v Motovun).

Ko pridemo na Kaštelir, štirje lokalci že tu, ravno v luft, švoh, počasi curijo. Postavimo še mi trije. Oni scurijo, Erzo starta in začne curiti,

Erzov prvi let

Erzov prvi let

Mega ugotovi, da to ni nič in pospravi. Jaz v luft in najprej s težavo, potem pa vedno lepše drajsam sem in tja in naberem lepo nad start (tudi do 300). Mega z LCjem dol po naju (misli, da sem tudi jaz scuril 🙂 ), pa Erza lokalci pripeljejo gor in vidim, kako vsi na hitro postavljajo (tudi Mega) in startajo. Naviter mi noče kazati stebrov, FlyMe sem pozabil vključiti,… skratka, po dobre pol ure se odločim in toplandam.

Zoranov prvi let

Zoranov prvi let

 

Erzov komentar: k svojemu prvemu letu bi rad povedal da nisem tako brezglavo scuril kot si napisal, pač pa sem se vrgel v zrak iz namena, da se lahko poslabša in zapiha dol ali začne dež, jaz bom letu , ti pa ne… seveda se je vreme obrnilo tebi v prid da je posvetilo soce etc