140517 Stene-Juršče P1235 14:48:28

Malo gruntamo, kam naprej (glede na obračajoči veter), pa Erzo hitro predlaga čisto nov cilj pri Jurščah (Stene, malo naprej od Gradca, idealno za S).

Zaparkiramo spodaj in pešaka gor. Erzo direkt čez gmajno, midva s Frenkom po kolovozu in potem čez travnato pobočje na vršni travnik, ki je čudovit (in zelo položen) start. Erzo je na drugi strani vrha. Greva z robo na vrh in vidiva Erza, ki niže spodaj postavlja na skalnem robu, pod katerim je takoj gmajna. Tudi pod razno ne grem tja dol startat, če imava na najini strani takšen lep travnik. Frenk počaka, da Erzo starta, jaz pa kar odšantam počasi nazaj.

Erzov let

Erzov let

 

Postavim. Frenk zraven mene. Pihlja ravno primerno. Potegnem in odlaufam do roba, kjer se vržem čez in odletim. Pristanem malo naprej od Erza.

Zoranov let

Zoranov let

Pospraviva. Frenka od nikoder. Čez nekaj časa javi, da piha od zadaj (JZ) in da pospravlja.

Midva se odpeljeva na Gradec (kamor naj bi pripešačil Frenk), pa skoraj nič ne piha, pa še to Z s strani. Frenk ne bo pripešačil, zato greva po njega nazaj v Juršče.

Potem gremo proti Baču (Tuščak ?, jaz navijam za Pesišče ? ). Tu nas ustavi grd, črn oblak. Gremo naprej pod Obrobo – piha od zadaj. Spomnim se na Solne (nad Ilirsko, kar je OK smer gibanja glede na predvideni Gregorjev piknik 🙂 ).

Na Solnah kaplja in vse črno naokoli. Gremo na ogled (kar daleč za hoditi). Piha OK, start še vedno neprijazen… Vendar Erzo in Frenk nabijata, da gremo po robo. Gremo po njo in ko smo nazaj, že dežuje. Midva s Frenkom se predava in nazaj v avto. Erzo še kakšne četrt ure čaka na dežju, da bo ponehalo (ker on bo startal…). Mega medtem pride v Ilirsko spodaj in nas čaka. Dež še pojača in Erzo odstopi.

Razlaz s Frenkom in združitev z Megom in v lovsko bajto pod Goljakom, kjer Gregor Primc s piknikom praznuje svojo 40tko…