140519 Strmca P1236 14:32:33

Ker moram biti danes ob 17h v LJU, začnem že zgodaj priganjati. Nihče ne more prej, tako da sam odpeljem mimo Vrhnike nekaj čez 12h. Na Kovk (tam je zmeren JZ 5/7,5), ali pa na Vremščico. Nad mano je kar močan razvoj. Odločim se za Vremščico. Kličem Gorazda, ki me ustavi, saj je na delu pod Vremščico in dežuje.

Na Uncu odvijem na Strmco. Na startu piha skoraj idealno (5/8), z občasnimi sunki. To je kar čudno malo, saj Postojna javlja 4/7,5. Vendar obsedim v avtu, saj čez vso Postojnsko ravnino prihaja siva zavesa – ploha (najbrž tista z Vremščice 🙂 ).

Erzo se ob 13.30 združi z Manco in na Uncu z Megom in proti Vremščici, kjer je še sonce (javlja Gorazd). Pri meni je  ploha mimo in spet sonček (pa živahne baze šibajo JZ->SV na cca 1200).

Grem na start in postavim. Piha OK, občasno butne, pa ne premočno. Še enkrat porosi kar iz sončka. Potegnem in sem v zraku. Takoj me začne dvigovati in se odpeljem na Petriča, od tam pa naravnost naprej. Ves čas gre počasi gor do 1100. Zavijem na desno na Lipovec in tam me začne spuščati (naprej gre le okoli 10). Ko sem malo nad nivojem starta, obrnem in se s 50 odpeljem na start in ponovim vajo. Ponovno naravnost naprej ven in gre spet samo gor, naprej 10-15. Nekaj temnih baz je že levo proti Uncu pod mano, meni pa gre vedno hitreje gor (čeprav vozim v luknji med oblaki). Rinem proti Studenu. Ko je dviganje +4 (in sem nad 1400), naprej še vedno nikamor ne gre (9-13), zadaj pa so temne baze že pod mano –  potegnem ušesa. Najprej nič, potem pa le začnem zgubljati višino. Ko se spustim do 900, obrnem nazaj proti startu, se naslonim na Lipovec, pa gre samo še dol in pristanem po slabe pol ure na uradnem.

Zoranova Strmca

Zoranova Strmca

 

Ko začnem pospravljati, pripelje Samsa (ki me je videl “visoko gori…”) in me odpelje na start.

Malo modrujeva in opazujeva ploho Pivka->Javorniki, veter občasno pojača in Andrej se odloči, da ne bo šel v zrak…

Ko se peljem proti LJU, Manca pove, da je bilo na Vremščici pa super v vseh pogledih 🙂 …

 

Erzov let

Erzova Vremščica

Erzov komentar leta: prav lepo je bilo, dokler je trajalo. Zadaj naložene baze, ki pri PO spuščajo dež, spredaj pa sonce in baze, ko pa jih posuši – si na tleh.