140523 Vremščica P1241 15:37:32

Ker ima Luka danes čas, sva že okoli 12h na Vrhniki. Napoved je, da prihaja fronta z J.

Erzo pride na Železniško in menca (ima danes kar nekaj zemeljskih zadev), potem ga odrešijo 8/12 sunki na Slivnici (kamor smo načrtovali) in Gorazdova info, da je Vremščica že frej (rezervna varianta).

Sama se odpeljeva na Vremščico, kjer je res že vse zaprto in še močno piha (nameriva 7/9). Malo pokaplja (rob ene dežne celice gre mimo 🙂 ) in počakava v avtu. Luka bi šel z malim padalom, jaz bom preizkusil njegovega Mentorja 3.

Ko neha kapljati hitro postaviva. Ker je močan veter, Luka preizkusi razmere za Mentorja (na svojih tangicah ima gas, jaz pa ne). Štarta, malo podrajsa sem in tja in pristane.

Lukov let

Lukov let

Jaz se vpnem, Luka v svojega Pija in se pripraviva. Pa veter kar jača in jača (piš pred nevihto ? ), grda zavesa dežja prihaja J mimo. Čakava da bo veter malo jenjal in se umakneva gor k avtu.

Začne spet kapljati in v avto (spet en rob celice, ki grejo mimo tudi po radarski sliki 🙂 ). Malo študirava Naviterja.

Ko jenja dež, tudi veter skoraj ugasne. Postavim Mentorja in se v skoraj nič vetra odpeljem ob pobočju (lepo drži, piskne pa nič) do spodnjega starta in ven čez letališče skoraj do ceste (super glide 🙂 ).

Zoranov let

Zoranov let

Spet začne kapljati in nič vetra, tako da sva za danes tu “frej”.