140528 Vremščica P1246 19:51:32

Ko se okoli 16h sprostim za letenje, je jata že na poti na Kovk (Manca, Erzo, Mega). Gasa sam za njimi, potem pa zvem, da na startu (pre)močno piha in je nad njimi še črna pošast, tako da bodo malo počakali.

Pridem na start in kaj me dočaka 🙂

Uganite, kaj je to ...

Uganite, kaj je to …

To je naša Manca sredi priprav za start

To je naša Manca sredi priprav za start

In to so naši padalci...

In to so naši padalci…

Malo še modrujemo, ali bo pojenjalo, ali bo začelo deževati. Pod startom v Vipavski je kar nekaj sonca. Ko začne deževati, se hitro vsi spokamo v LCja, da jih dostavim do Mančinega avta. Jaz navijam, da gremo na Vremščico (Erzo je malo prej zvedel, da je bil tam Gorazd in Rabič s klienti, vendar je tam že “frej”…). Manca in Mega odstopita od nadaljnjih akcij.

Midva z Erzom pa najprej v nalivu na ogled treh potencialnih startov, potem pa dol v delno sončno Vipavsko in gor na delno oblačno Vremščico – zgornji start (še ena precej črna prasica zadaj za startom).

Ker zelo rahlo kaplja in piha močan veter z V smeri toliko, da se še da odleteti, takoj postaviva. In Erzo v luft in ga s 50 odnese ob pobočju z vetrom do spodnjega starta, kjer pristane in tako reši problem avta.

Erzov let

Erzov let

Jaz pa s coto v luft in se le počasi pomikam ven proti letališču, kjer pristanem v še vedno rahlem kapljanju (sploh ni nič močneje deževalo in celo poneha, ko pospravim).

P1246 Vremscica 2014-05-28 19-51-32

Ko pride Erzo z LCjem do mene, sva oba ful vesela, da nama je to ratalo 🙂 .