140601 Zavrh P1250 15:41:03

Glede na včerajšnje izkušnje in podobno vremensko situacijo, se dogovorimo za 14h na Šodru. Erzo, Mega in Samsa. Pride še Boris in nas vse naloži v kangooja in do Borovnice.Še Manca se stisne v avto in gor.

Na startu piha podobno močno, kot včeraj zvečer. Mega prvi v luft, potem Boris, pa še Samsa in Erzo. Potem gre še Manca in jaz (moj start obupen, z napol zaprtim padalom in poskusom prekinitve, ki se srečno izteče v wingover iz poseke 🙁 ).

Ko se malo pomirim, vidim, da me kar lepo drži in odvijem na levo na sleme V.Trebelnika, nad katerim kroži le Erzo. Ostali so niže spodaj. Takoj mi zagrabi in zavrtim in nabiram. Pridruži se še Erzo, ki me kmalu nadleti. Nabiram do 1300, potem pa se usmerim bolj ven in vzdolž grebena (Mega mi je že prej izginil – proti Uncu, Erzo se sedaj usmeri nazaj proti J). Lepo me drži, občasno zgubim, pa me spet dviguje. Manca pelje daleč ven nad Barje. Boris je bolj zunaj, malo niže, zadaj ob grebenu nabira še Samsa in je kmalu ob meni. Pred Javorčem veter pojača in bolj zunaj navrtim še 200m. Usmerimo se preko Vrhnike proti BJju. Vidim, da je Andrej obrnil nazaj in kasneje pristane pri avtih.

Andrejev let

Andrejev let

Boris vrti okoli BJja in počasi pristane.

Borisov prvi let

Borisov let

Sem vsaj 150m nad njima in se odpeljem naprej proti Veliki Ligojni in zavijem v Podlipsko s 65 km/h. Močan veter kar trese padalo, tako da si kar želim dol in pristanem na križišču, na pristanku z Ulovke.

Zoranov let

Zoranov let

Veter polaga drevje naokoli. Namerim 8/12,9 vetra na tleh !! Komaj pospravim ob razmetavanju vetra, potem pa štop do glavne ceste (telefon sem pozabil v avtu ob odhodu), kjer me pobere Samsa. Do BJja, kjer sta že Manca (tudi priletela do BJja) in Boris. Sladoled in na Šoder, kjer Manca nadaljuje s štopom v Borovnico, Andrej vzame Megov avto in na Unc, kjer je Mega pristal doma, Boris pa po Erza, ki je najprej peljal do Grmade, pozdravil Emila, ki tam jadra,

Emilov let

Emilov let

potem pa odpeljal nazaj do Logatca.

erzov let

Erzov let

Boris pa potem še enkrat gor na drugi let 🙂

Borisov let

Borisov let