140613 Grmada P1262 11:42:24

Zjutraj pošlje LukaK SMS povpraševanje po preddežnem letenju. Seveda sem za (samo še z bicikla do doma moram 🙂 ). Predlog Grmada. Ko se uskladiva katero Grmado misli (Grmada-Šmarna, Polhograjska Grmada, Grmada nad Planino, da ostalih ne naštevam…), sva zmenjena. Slivnica 5/7,5 V.

Na Železniški se mi priključi (logistiko bo rešil Mega :-), opozori pa na podobno situacijo kot zadnjič – ko je na startu pihalo z vseh smeri…) in do bal. Pri balah piha SZ od Grčarevca 🙁 in to pri tleh kar konkretno. Malo modrujeva, potem pa gor pogledat.

Na startu piha 0-močno V-malo levo-malo od koderkoli… Od zadaj (to bi bil SZ), pa samo za en droben hipec. Torej ni tako kot zadnjič 🙂 . Še malo modrujeva (termika bo prevladala tisti SZ, saj se že vidi, ….) in postaviva. Vzorec se ponavlja. Luka mi da prednost.

Ko potegnem prvič v trenutku pihanja od spredaj, ga lepo dvignem, potem pa se mi zdi, da je padalo kar uplahnilo in prekinem. V drugo potegnem in sem v luftu in me začne kar spuščati ob pobočju dol. En močan ruker naprej (se že veselim, da bo zdaj termika), kot da hočem narediti preval naprej, potem pa spet nič. Usmerjen sem v levo, pa me nese samo bočno ven – in predvsem dol. Ko sem že nad travniki, padanje malo pojenja, tako da lahko lepo zaobrnem v smeri Grčarevca in stopim na tla.

Zoranov skok

Zoranov skok

Moj najkrajši let/skok z Grmade 🙁 . Med pospravljanjem pride Mega, Luka pa javlja, da je zgoraj veter od spredaj čisto ponehal in da piha pretežno od zadaj. Malo še čaka, potem pa pospravi in pride z LCjem dol. Posloviva se od Mega in na Vrhniko (na Zavrh ?).

Tu ugotoviva, da se ekspresno kuha in prihaja nevihta, tako da zaključiva za danes…