140621 Prevalca P1268 14:11:53

Pir se me je malo prijel, ko se vozim skozi Zalog in čez v Polhov Gradec. Mateja javi, da gre z Lukom na Krvavec, ostali so na Slivnici. V Polhovem Gradcu je lep sonček in je vse tako super, da zavijem desno skozi Briše. Grem pogledat mojo ogledano lokacijo – Prevalco za Samotorco, ko sem že tukaj…

Iz doline Male vode kar direkt gor in na desno in pridem do kmetije Prevalc. Na ogromnem placu pustim avto, vprašam gospodinjo, če lahko grem na oglede in si naložim coto.

Sonček in sprehod po krasnem pokošenem pobočju me popolnoma zbistri. Na startu piha malo gor, malo nič. Malo razmišljam, ko gledam neprodirno gmajno in grape pod sabo, ampak saj sem videl travnike vmes ob Mali vodi (kmetija Sevnik). Pa živčke imam že delno utrjene od prej 🙂 … Če ni danes, kdaj pa bo 🙂 (pa še žledolomna drevesa na koncu travnika se že obraščajo…) ?

Raztegnem. Pihne od zadaj 🙁 . Malo čakam in ko je spet nulca, potegnem in sem v luftu 🙂 . Pod mano se zrak kar vdira, Lešjakov graben se izteče v Malo vodo, vozim kar po grapi, tu so razkošni Sevnikovi travniki, ampak imam še dovolj višine in kar vlečem naprej po grapi proti odprtemu svetu (travniki proti Brišam in cerkvici Sv.Tije kralji so razkošni in vsi v soncu). Pa me požira in ko mi je jasno, da ne bom zvozil čez kmetijo Korošec, ko se svet odpre, zavjugam nad manjšim travnikom pred iztekom doline in posiljeno pristanem.

 

Zoranov prvenstveni

Zoranov prvenstveni

Epi epi epi, saj je to moj prvenstveni 🙂 .

Pospravim in do Korošca, kjer klepeta en ženski avto (4 ženske v njem) z gospodinjo. Začnem težiti, pa ravnokar odhajajo proti Polhovemu Gradcu. Pa še malo težim… Pa še malo… Pol pa šoferka objavi dobro delo, svoji dve sopotnici skipa iz avta (naj se še malo pogovorijo z gazdarico…), četrta pa je že starejša gospa, ki ne more skakati ven in not iz avta in obsedi. In me zapeljeta nazaj gor do Prevalca. In vmes zvem, da je ta ženski avto ekipa kleklaric iz Polhovega Gradca, bila na srečanju v Idriji in poznajo Grjolja in Plestenjaka in še par teh, ki skačejo… Super so in sem jim ful hvaležen za furo in se poslovimo 🙂 .

Novnovnov !!!! .