140702 Petričev hrib P1271 18:32:13

Vreme je danes bolj tako, tako. Z naj bi čez dan naraščal. In ni nobenih velikih obetov za letenje. Erzo ni za akcijo, Mega se tudi odloči za počitek. Jaz razmišljam o nečem majhnem, samo da skočim – Koreno (tam je NOTAM 🙂 ), ali Samotorica.

Na poti na Vrhniko še enkrat podrezam Erza, pa je že napol v komi. Zapeljem na Samotorco, pa piha od zadaj – SZ. Potem se odločim pogledati na Strmco (recimo kratek H&F na Petriča) , čeprav je v Postojni 3/6,5 J.  Pokličem še Samsa,  pa nima časa.

Na Strmci kar piha (izmerjeno 4,5-7/9,2 J na startu. Glede na sveže včerajšnje izkušnje z močnim vetrom, se mi ne zdi pretirano 🙂 . Vzamem najlažji komplet z Nuptsejem in gor. Z mislijo na včerajšnjo strmino in obtežbo se mi danes zdi, kot da hodim po ravnem in brez opreme 🙂 .

Na vrhu piha še malo močneje 5,5-8/10,3 . Piha konstantno z rednimi močnejšimi intervali. Bom malo dvigoval in vadil hrbtni start v močnem vetru… V tangice in oprema in šele na koncu začnem postavljati Nuptseja. Postavim skoraj zaprtega in ga razprem v enem šibkejšem intervalu. Čakam na take intervale in dvigujem. Včasih ga lepo dvignem, včasih kar noče gor, pa mi ga spet malo sfedla, ampak zdi se mi, da ga že malo bolje obvladujem, kot včasih (da ne bo pomote: moj namen je lepo ga dvigniti in odleteti, samo mi ne rata 🙂 ).

Končno se enkrat poklopi: dovolj dolg šibkejši interval, lepo dvignjeno in stabilizirano padalo in se obrnem in stopim v zrak. Takoj me liftne gor in dinamika me kar dviguje z 1,5-3 (23 m2 padala !! ). Najprej je bil moj cilj, da zajadram ob pobočju in pristanem pri avtu, ampak sedaj rinem samo ven, ker mi je premočno, da bi vijugal ob pobočju… Dvigne me za kakšnih 100m, potem pa sem dovolj zunaj, da me začne spuščati. Piha pa še vedno močno… Šele nad hišami Strmce sem dovolj nizko in veter popusti, da si upam obrniti, zapeljati nazaj in potem z nekaj vijuganja pristati na uradnem.

Zoranov let

Zoranov let

Pospravim in do ceste. Do križišča pri Lohači ne ustavi nihče od mimo vozečih, tako da potem samo še nadaljujem po makadamu do avta.

Pa je bil res celoten H&F (čeprav nisem računal na ta drugi del in nisem prižgal trackerja 🙂 …