140718 Pogorelec P1292 12:31:37

Danes Erzo odhaja na turnejo po Črni gori in se dogovoriva za zgodnji odhod na teren.

Pri Rutarju ob 9.45. V igri je še Jože Iskra, pa se z Erzom slabo uskladita, kje je Rutar/Rotar in tako sama v enoprostorcu odbrziva mimo Žužemberka do pristanka pod Pogorelcem, ki je zraven Podturna pri Dolenjskih Toplicah. Koc s sestro (šoferko) že čaka. Ker je sestra še mlada in neizkušena (voznica), se vsi zbašemo v Kocov Clio (da morebitni avtomobilski problemi ostanejo v družini) in gasa gor (smer Rog, Pogorelec).

Na odcepu kolovoza se zbašemo ven in pešaka slabih 150m do štarta, tik pod vrhom. LC bi tu užival tik do pod vrh, ampak te skušnjave je Erzo preprečil že v LJU, zaradi prej navedenih razlogov 🙂 .

Štart kot v sanjah 🙂 : golf travica, podzidan plato, vetromer, zraven bivak/kočica s posodo, vodo, šporhetom, ni da ni !! Idealno za piknik. In zato ga lokalni letalci tudi uporabljajo, saj leti tukaj zadnje čase le redko kdo (recimo včeraj Koc 🙂 ).

Postavimo vsi trije in medtem malo bolj zapiha SV. Potegne Koc, pa jaz in Erzo. Dobim rahlo razrukano, vendar lepo dviganje in hitro sem že malo pod 1000. Še Erzo in Koc ostaneta spodaj 🙂 . Potem pa se situacija hitro spremeni: Erzo me nadleti, Koc vrti bolj zadaj, jaz pa najprej iščem, kako bi še kaj nabral, pa sem že na višini starta. Potem se trudim, da bi se vsaj obdržal, pa sem že pod startom. In potem gre dol z 2, veter piha direkt od spredaj (še malo zacvikam, da sploh ven ne bom prišel … zadeva me zelo spominja na eno od zadnjih Grmad, ko me je samo splaknilo po pobočju dol) . Ko le pridem iznad gmajne nad dolino, je čudovit razgled na Radeščico, pritok Krke, ki se, kristalno bistra, po preprogi vodnega mahu vjuga po dolini, po njej pa jate belih labodov. Fantastičen pogled 🙂 ! Po slabe pol ure me tik pred pristankom na uradnem pristanku zraven avta še pošejka in ko zlagam, vidim po klobasi, da piha malo jug, malo SV…

P1292 Pogorelec 2014-07-18 12-31-37

Ko se spravim v avto, Erzo javi, da je pristal v Soteski.

 

Erzov let

Erzov let

Komentar leta: ja je objavljen v ČG, kjer je težava internet. sicer pa kaj, nepotrpežljiv sem scuru. Zadostuje?
Komentarji (2)
  • 1.Koc (K. Andrej) : Kaj je to, Erzo, prvi let (uradni) s Pogorelca pa brez komentarja.. (: [20.07.2014 11:56]
  • 2.Koc (K. Andrej) : ma nared mau reklame, da ne bom sam gor hodu (: [22.07.2014 13:58]

 

V bifeju pri gradu ga počakam, potem pa greva pobrat še Koca (Erzo je sicer že malo nervozen zaradi časa…), ki se je vrgel direkt nazaj čez Kočevski rog in pristal nedaleč pred Kočevjem 🙂 .

Kocov let

Kocov let

Dostaviva Koca domov in gasa LJU.

Novnov v povsem novem okolju in čudovitem dnevu. Neprecenljivo !